EXCLUSIV/DISPERARE MARE ÎN RÂNDURILE DIAMANȚILOR!?

0
246

CHIAR NU MAI ȘTIȚI CUM SĂ PROSTIȚI OAMENII (MAI NOU, MILITARII) CU MINCIUNILE VOASTRE CA SĂ LE LUAȚI BANII?

Știm cu toții că România este un „stat de drept” total aparte, în care inclusiv deciziile Curții de la Strasbourg se aplică „după cum vor mușchii mei”. O astfel de „speță” ar fii cea a militarilor români care, potrivit legislației naționale, nu au dreptul să facă parte, să adere sau să constituie sindicate care să le reprezinte și apere interesele legitime. În cauza CEDO Matelly contra Franța pronunțată în 11 decembrie 2014 CEDO a analizat plângerea numai din perspectiva articolului 11 al Convenție, articol care garantează dreptul la libera asociere, care include dreptul de a face parte din sindicate. Instanța a subliniat că de la dispozițiile articolului 11 nu există excepții în legătură cu nici o ocupație sau profesie; articolul precizează doar că, în special în ceea ce îi privește pe membrii forțelor armate, statele pot impune „restricții prevăzute prin legislația națională”. Curtea a adăugat că aceste „restricții prevăzute de lege” trebuie interpretate stricto sensu și trebuie să se limiteze la „exercitarea” drepturilor în cauză, fără să afecteze însăși esența dreptului de a se asocia. Curtea a examinat apoi proporționalitatea ingerinței cu libertatea de asociere. Chiar dacă statul francez a instituit organisme și proceduri speciale care să se ocupe de problemele personalului militar, instanța a considerat că aceste instituții nu erau suficiente pentru a înlocui libertatea de asociere a militarilor, libertatea aceasta incluzând și dreptul de a forma și de a se afilia la sindicate. Ordinul prin care i s-a cerut lui Matelly să renunțe la funcția sa din Forum a fost dat pe baza unei interpretări destul de extinse a scopului asociației (considerând că aceasta are caracteristicile unui sindicat). Mai mult decât atât, autoritățile nu au acordat importanța cuvenită faptului că domnul Matelly a avut o atitudine adecvată, dorind să își respecte obligațiile și propunând modificarea statutului asociației. Concluzionând, Curtea a precizat că ingerința cu drepturile domnul Matelly nu a fost justificată. Dat fiind faptul că decizia autorităților avea efectul unei interdicții absolute impuse personalului militar cu privire la afilierea la grupuri profesionale care ar putea să fie sau nu similare cu sindicatele, instanța a considerat că această regulă generală interzice formarea și afilierea la orice asociație, ceea ce aduce atingere însăși esenței libertății de asociere, astfel că se poate stabili că a existat o încălcare a articolului 11. Curtea nu a acordat despăgubiri deoarece reclamantul nu a solicitat luarea unei astfel de măsuri.

Ei bine, România nici până în ziua de azi nu a pus în aplicare această decizie CEDO. De ce? Păi niciuni politician nu i-ar conveni să iasă militarii (bine-pregătiți pentur luptă, dealtfel) în stradă și să-și revendice drepturile legale fiind astfel menținuți militarii în sărăcie șși la cheremul oricărui „militar de carieră” impus politic. Astfel, militarii ajung țintele batjocurii unor „șindicaliști” și a unor sindicate precum cele din M.A.I. care doar le încasează banii din cota de 2% din impozit, donații, sponsorizări fără „să poată face ceva legal pentru ei”.

O astfel de demonstrație a fost arătată atât de „reprezentativii” (cei care „negociază” la Excelsior (cârciuma M.A.I.-ului) drepturile lor și mai puțin ale membrilor din organizațiile sindicale care le conduc) în comunicate mai vechi în care „își arăta îngrijorarea față de drepturile militarilor” cât și de postarea „diamantinilor” din data de 22 august 2018 care „îi învață” pe militari cum să scrie o petiție/plângere prealabilă. De fapt, nu militarii și nici problemele militarilor nu reprezintă interes pentru falșii sindicaliști (oportuniști de ocazie) ci doar banii acestora.

Dar, într-o „societate modernă” în care hoțul poartă guler alb și se dă drept „doctor în drept” făcându-l pe neștiutor să scoată singur banii din buzunar și să-i înmâneze cu bucurie hoțului, nu este nicio infracțiune, așa-i?

Tocmai de aceea îi invităm pe toți militarii din România să se asocieze în organizații profesionale și/sau sindicale, exclusiv cu respectarea hotărârii Curții de la Strasbourg în cauza Matelly contra Franța. „Interesul național” nu poate fii doar acela al unor politicieni/șefi fricoși că militarii au drepturi și își cer singuri drepturile conform CEDO, Constituției și a Legii naționale sau a unor „sindicaliști” oportuniști care nu știu cum să-și bage mâinile în buzunarele și așa goale ale militarilor români. (Irinel I.).

       N.R. Au rămas pensionarii Păscuț cu Șerbănescu, Nedelcu&co fără bani de la „polițiștii proști” pe care-i fraieresc cu acțiuni în instanță pe domeniul salarizării (motiv pentru ca „prostanul” să cotizeze cât mai mult timp la acest „sindicat”)? Au uitat cum să-i mintă/nu or mai avea cu ce să-i mai mintă/momească pe polițiști ca să își crească numărul de membrii? Tot ce se poate din moment ce „sunt atât de interesați” de soarta millitarilor.

Deci, infractor nu sunt doar cei care îți bagă mâna în buzunar/sparg ușa de la casă/îți dau în cap pe stradă să-ți ia mărunțișul din buzunar ș.a.m.d. ci și acești „sindicaliști” care își fac pensii la negru (Păscuț cu Șerbănescu) înșelând statul român pentru ca apoi să încaseze și salariu de mii de lei de la „sindicat”… că fără ei, „moare lumea sindicală” („viața e pustiu”).

Apropos, măi „restartaților diamantini”: erați lăudați pe pagina voastră oficială de FaceBook de fanii voștrii (șefi certați cu Legea) că nu mai faceți „petiții cu zeci de întrebări/solicitări” (https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/petitie-cu-22-de-intrebari-sindicatul-politistilor-din-romania-diamantul-insista-in-problema-salariilor-665348.html). Iar acum voi dați cu „m… în fasole” punându-i pe militari dar și pe polițiști să facă solicitări cu zeci de cerințe? După ce v-au lăudat stăpânii voștrii cărora le mâncați din palmă, tocmai voi să-i dezamăgiți pe șefii voștrii mult-iubiți? Nu-i frumos și nici sănătos, măi „diamantinilor”, măi!

 

Articolul EXCLUSIV/DISPERARE MARE ÎN RÂNDURILE DIAMANȚILOR!? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here