Hellvig pune la punct, ferm, CSM, ICCJ, PICCJ si in mod particular pe doamna Tarcea Cristina – președintele ICCJ

0
337

Niciodata cei cu putere decizionala din Primaria Sibiu (in special de secretarul Dorin Nistor) nu au actionat/promovat ceva  cand in joc erau numele sau interesele unor persoane cu nume rezonante gen Iohannis. Dimpotriva au facut tot ce le-a stat in putinta sa nu atinga vreo bucatica din imaginea si avutul lor.

Conform aparentelor teoretice ale datelor publice cunoscute,  la data încheierii contractului de vânzare-cumparare a locuintei de pe str.Pedagogilor din Sibiu, sotii Iohannis se regăseau în situatia prevăzută de art. 9 alin. 6 din Legea 112/1995, în sensul ca  detineau o alta locuinta (casă) proprietate personala în localitatea de domiciliu, respectiv casa  de pe str. Balea. Legal nu era posibilă închirierea şi vânzarea imobilului din str. Pedagogilor către acestia pe temeiul legal prevazut de art. 9 alin.1 din Legea 112/1995!

Art. 9 alin.1 din Legea 112/1995 prevede: chiriasii titulari de contract ai apartamentelor ce nu se restituie în natura fostilor proprietari sau mostenitorilor acestora, pot opta , pentru cumpararea apartamentelor cu plata integrala sau în rate”. Iar alin.6 stabileste ca fac exceptie de la prevederile alin.1 chiriasii titulari sau membri familiei lor – sot, sotie, copii minori – care au dobândit sau au înstrainat o locuinta proprietate personala dupa 1 ianuarie 1990, în localitatea de domiciliu, sanctiunea nerespectarii acestor dispozitii legale fiind, potrivit art. 11 din acelasi act normativ, nulitatea absoluta a actelor întocmite.

Potrivit exceptiei de la art. 9 alin. 6 din Legea 112/1995, partile contractante au nesocotit la momentul incheierii contractului de vânzare-cumpărare dispozitii legale imperative, fapt ce potrivit art. 11 din aceeasi lege atrage nulitatea absoluta a contractului de vânzare-cumparare încheiat.

Așadar, pe lângă poprietatea inițială (imobilul din str.Balea), printr-un „ghinion” nefiresc, soții Iohannis s-au pricopsit cu o nouă proprietate (imobilul din str.Pedagogilor).

Dorin Nistor a fost in trecut consilierul juridic al societatii Urbana SA (fostul I.L.L Sibiu), care avea in administrare imobilele aflate in patrimoniului statului. Aceasta societate sau fosta ei antecesoare , R.A.G.C.L. Sibiu fiind cea care a vandut locuinta familiei Iohanis. Ulterior, dupa 2000, Dorin Nistor a fost numit în funcția publică de consilier juridic la Primaria Sibiu, unde in prezent e secretar deci, este extrem de familiarizat cu ilegalitățile din interiorul Primăriei

Toate aceste aspecte „din interiorul” familiei președintelui Iohannis și, bineânțeles, ale instituțiilor locale din Sibiu erau cunoscute inclusiv de doamna Laura Codruța Koveși (ex-procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție) care a preferat să le țină sub tăcere, din motive necunoscute jurnaliștilor Incisiv de Prahova.

Un serviciu “secret” din Sibiu detine dosarul pe care il tine in sertar!

Astfel, institutiile abilitate trebuie sa verifice evidenţele şi sa cerceteze condiţiile în care numiţilor Iohannis le-a fost închiriată şi apoi vândută o locuinţă din fondul locativ de stat (cei doi soti aveau în proprietate o locuinţă în localitatea de domiciliu si la vremea respectiva Klaus Iohannis era PRIMAR ) şi demerarea măsurilor legale ce se impun pentru tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi şi implicaţi. (Cerasela N.).

N.R.: În toate procesele cu nume importante din Sibiu, in care era parte paratul statul roman (prin primaria municipiului Sibiu/ Ministerul Finațelor Publice), reprezentanții statului român au adoptat pozitia de respingere a actiunii, chiar daca reclamantul facea practic ceea ce era de datoria statului sa faca în baza legii nr.112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinte, trecute în proprietatea statului.

Cam asa s-a intamplat si in speta cu casa lui Iohannis de pe N. Balcescu si in alte spete (vom reveni cu amănunte incendiare).

IOHANNIS_ KLAUS-WERNER_DA_2018

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here