EXCLUSIV/NUCLEARA/ O NOUA CASA OBTINUTA ILEGAL DE FAMILIA IOHANNIS/KOVESI STIA SI A TACUT

0
846

Centralele pe peleti sunt la mare cautare acum, iar asta deoarece sunt foarte econome si reprezinta o metoda de incalzire foarte eficienta fara costuri prea mari. De aceea au aparut o multime de centrale termice pe peleti, iar drept urmare este destul de dificil sa alegi un model anume.

Exista tot felul de aspecte tehnice de care trebuie sa tii cont, iar o persoana obisnuita cu fara prea multe cunostinte in domeniul instalatiilor nu prea cunoaste criteriile de care trebuie sa tina cont pentru a face alegerea potrivita. Pentru acest tip de persoane am pregatit un mic ghid care te va ajuta sa alegi centrala pe peleti ideala pentru casa ta.

De ce o centrala termica pe peleti si nu alt tip?

Pentru ca este foarte economa, usor de folosit, prietenoasa cu mediul si vine cu o garantie foarte atragatoare. Cateva motive pentru care ar trebui sa alegi o centrala termica pe peleti. Dar care sunt lucrurile de care sa tii cont atunci cand vrei cea mai buna centrala termica pe peleti?

 

  • Conventionala sau in condensare

 

Exista doua tipuri de centrale termice pe peleti: conventionale sau in condensare. Specialistii spun ca sunt mai eficiente centralele in condensare, in timp ce modelele conventionale sunt gandite pentru a functiona cu cos de fum, randamentul fiind putin mai redus.

Recomandam deci centralele termice in condensare.

 

  • Murala sau pentru pardoseala?

 

Centralele termice mai pot fi impartite si in alte doua categorii: murale sau pentru pardoseala.

Centralele murale sunt instalate pe perete si nu ocupa un spatiu foarte mare, in timp ce modelele pentru pardoseala sunt mai eficiente insa si greutatea lor este ceva mai mare, avand deci si dimensiuni ceva mai generoase.

Astfel trebuie sa te gandesti la spatiul de care dispui, iar mai apoi sa alegi o centrala pe peleti in functie si de dimensiunile sale.

 

 

Tirajul unei centrale poate fi fortat sau natural, iar acesta este un alt detaliu de care ar trebui sa tii cont atunci cand iti cauti o centrala pe peleti.

Tirajul se refera la circulatia aerului dar si a gazelor rezultate dupa ardere. Tirajul natural se face, asa cum probabil ti-ai dat seama deja, cu ajutorul focului, gazele calde avand o greutate mai redusa decat aerul si astfel se ridica.

In ceea ce priveste tirajul fortat, acesta are loc cu ajutorul unui ventilator a carui rol este acela de a evacua fumul. Alegerea o vei face aici in functie de propriile gusturi: cum vrei sa fie eliminat fumul, normal sau fortat?

 

  • Putere si capacitate de incalzire

 

Cu siguranta stii deja ce suprafata ai de incalzit cu ajutorul unei centrale termice, asa ca in functie de acest detaliu trebuie sa alegi si centrala termica. Fii atent deci la puterea de incalzire a centralei, astfel incat sa faca fata cu brio suprafetei pe care tu vrei sa o incalzesti.

Mai poti lua in calcul si daca respectiva cladire ce urmeaza a fi incalzita cu ajutorul unei centrale pe peleti este izolata sau nu.

Totusi, nu e necesar sa faci tu calcule pentru a afla cati kw ar trebui sa aiba centrala perfecta, deoarece in general pe lista de specificatii este trecuta si suprafata pe care o poate incalzi modelul respectiv.

Cele despre care am vorbit acum sunt cam cele mai importante lucruri la care trebuie sa fii atent, insa nu sunt singurele. Mai exista si alte detalii importante.

Iti mai recomandam sa optezi pentru o centrala care are protectie la inghet, deoarece cu siguranta nu vrei sa ai neplaceri in sezonul rece. Iar totodata garantia ar trebui sa fie cat mai mare, pentru a sta linistit ca in cazul in care apar defectiuni neasteptate, acestea se vor rezolva fara probleme.

Iar brandul este un alt aspect pe care nu ai voie sa il ignori. Alege deci un model care sa apartina unui brand apreciat, pentru a fi sigur ca centrala pe peleti pe care tu o cumperi nu te va dezamagi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here