EXPLOZIV/ Vrem-nu vrem, trebuie sa luam transportoare 8X8 de la germani/Fifor, presat sa dea ”tainul” pe blindate!

0
372

Iata ca dupa ce a deschis ”Cutia Pandorei” prin incheierea a tot felul de memorandumuri pe sute de milioane de euro, bulibasind astfel intreaga strategie de modernizare a dotarii Armatei Romane, Mihai Fifor nu mai stie pe unde sa scoata ”camasa bugetara”. Si chiar daca dupa dezvaluirile noastre incearca sa revina la o pozitie mai echilibrata si in corcodanta cu asumarile internationale ale guvernului din care face parte, ministrul Apararii este deja presat sa ”sparga pusculita” ministerului din nou.

Minisitrul Apararii nu mai stie pe unde sa scoata camasa

Iar daca fostul presedinte Traian Basescu ar mai fi preocupat de dedesubturile politicii externe, ca in vremurile sale de glorie, cu siguranta ar fi scos o ”perla” despre ”tainul” pe care ministrul Apararii este pe cale sa-l dea partii germane, care revendica tot mai insistent atribuirea contractelor privind crearea unei ”flote” de transportoare blindate 8X8. De parca nu ar fi fost de ajuns ca, asa dupa cum dezvaluiam in exclusivitate, procurorii anticoruptie au descins deja la sediul Ministerului Aparii ”rechizitionand” documente oficiale cu privire la dosarul ”PIRANHA 3”.

Vrem-nu vrem, trebuie sa luam transportoare 8X8 de la germani

Iar daca partea franceza face un lobby tot mai agresiv pentru a prinde contractele pentru bateriile de coasta si cele pentru elicopterele militare, iata ca germanii incearca la randul lor sa-si securizeze ”monopulul” pe segmentul transportoarelor blindate si a altor platforme militare.

Bate saua, sa priceapa Armata

Iata ca in timp ce ”agenda” ministrului Aprarii privind promisiunile inarmarii nu ar mai putea fi descalcita nici macar de toti ”acoperitii” generalului Hapau, daca seful DGIA chiar ar vrea sa-i intinda o mana de ajutor naivului pesedist, marii competitori care vor sa prinda o ”felie” cat mai mare din ”tortul” bugetului urias alocat de catre actualul guvern modernizarii inzestrarii Armatei continua sa ”stranga surubul” logistic.

Francezii ne baga pe gat elicoptere militare

Astfel ca partea germana a si iesit cu un comunicat prin care anunta ”semnarea unui parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman, pentru a produce, in Romania, platforme de transport auto multifunctionale, in functie de necesitatile de echipare ale Armatei Romane”. Adica acelasi scenariu prin care francezii au anuntat semnarea unui acord asemanator pentru producerea de elicoptere militare, ”in caz ca” Armata Romana are nevoie de ele…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here