Jandarmeria nu a intervenit împotriva cetăţenilor paşnici, ci împotriva acelor huligani periculoşi care au atacat autoritatea statului

0
584

Jandarmeria a acţionat conform legii în timpul protestului de vineri-seară din Piaţa Victoriei, unde „huligani agresivi s-au folosit de persoane paşnice, pentru a le face scut” în faţa forţelor de ordine, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul de Interne, Carmen Dan, adăugând că va face o informare asupra evenimentelor în cadrul CSAT dacă acest lucru i se va cere.

Ministrul de Interne a afirmat că Jandarmeria nu a intervenit împotriva cetăţenilor paşnici, ci împotriva acelor huligani periculoşi care au atacat autoritatea statului şi care s-au folosit de oamenii non-violenţi ca scut.

„În ceea ce priveşte schimbul de informaţii realizat, vă asigur că MAI a colaborat cu structurile partenere în mod corect şi uzual pentru asemenea situaţii. Referitor la faptul că am fost ieri la Minister. Da, mi-am întrerupt ieri concediul şi am făcut asta, pentru că ştiu ce înseamnă respectarea funcţiei publice, însă nu înseamnă că am intervenit în vreun fel operaţiunile. Invit public să iasă orice angajat al Ministerului, de la orice nivel, care a primit ordin direct de intervenţie operativă din partea ministrului Carmen Dan”, a declarat Carmen Dan.

„Despre legalitatea acţiunii Jandarmeriei nu domnul preşedinte trebuie să se pronunţe, ci parchetul militar. Îmi doresc şi sper că aprecierea domnului preşedinte nu va influenţa imparţialitatea care trebuie să caracterizeze un act de justiţie. Aşa ar fi normal, într-un stat de drept, unde nu ar trebui să existe ingerinţe politice în anchetele judiciare. Dacă aceste violenţe ar fi avut loc în faţa oricărei alte instituţii ale statului, indiferent cum s-ar numi, spre exemplu Palatul Cotroceni, oare tot aşa ar fi fost apreciată acţiunea jandarmilor? Intervenţia lor a fost aceeaşi, de a restabili ordinea publică. (…) Dacă domnul preşedinte a avut date în plus, mă întreb de ce nu le-a pus la dispoziţie? În orice alt stat european, statul intervine în forţă pentru restabilirea ordinii publice. Instigărilor la violenţă li se va răspunde pe măsură”, a precizat Carmen Dan. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here