100.000 de euro. Atât a alocat şeful PSD al Consiliului Judeţean Mehedinţi pentru „cursuri” în managementul implementării proiectelor pe fonduri europene pentru funcţionari

0
125

Deşi este unul din cele mai sărace judeţe din România, Mehedinţiul şi-a „permis” să cheltuie 100.000 de euro din bani publici pentru a trimite la mare 92 de funcţionari publici şi 26 de consilieri judeţeni, sub pretextul participării la cursuri.

Potrivit G4Media, aceştia vin cu rândul pe litoral, în Mamaia, Neptun, Costineşti şi Venus, câte o săptămână, la cursuri de perfecţionare în ”managementul implementării proiectelor pe fonduri europene”. Unii dintre funcţionari sunt veniţi cu familiile. De asemenea, în toiul cursurilor de perfecţionare, Aladin Georgescu a convocat şi o şedinţă de CJ pe data de 7 august, chiar în hotelul unde se ţineau cursurile respective.

Paradoxal sau nu, de când se ţin cursurile de perfecţionare, CJ Mehedinţi a pierdut 3 proiecte pe fonduri europene.

”Pe măsură ce oamenii ăştia merg la cursuri se pierd proiecte din ce în ce mai mari şi mai importante. Aproape 5 miliarde de lei vechi au costat cursurile astea de anul ăsta. Mai exact 4,6 miliarde de lei vechi. În rest, dacă nu te duci pe la cursuri şi te duci doar să îţi iei diploma, da, e un concediu minunat”, a declarat pentru G4Media.ro un consilier PNL din Mehedinţi.

Întrebat câţi dintre consilieri au venit cu familiile la plajă, şeful PSD al CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu a răspuns: „Asta contează? Cred că până la urmă trebuie să reţineţi că este o obligaţie legală pe care o are fiecare consilier, să se perfecţioneze şi, pe de altă parte, oamenii ăştia nu au venit numai la plajă şi distracţie, ci chiar au venit să se perfecţioneze”.

Când reporterul G4Media a încercat să afle unde au loc cursurile de perfecţionare, Georgescu a refuzat să dea un răspuns. (Dana B.).

N.R – Ne intrebam ce va raspunde primarul nostrum, Adrian Dobre

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here