Se fura bine mersi din padurile aflate pe raza judetului Prahova

0
271

Se fura bine mersi din padurile aflate pe raza judetului Prahova. În timp ce patrulau în zona silvică Ruda, polițiști din Măgureni au observat o autoutilitară lângă care se aflau trei persoane și câteva tulpini de arbori.

Li s-a solicitat să prezinte documentele legale pentru materialul lemnos pe care îl încărcau în mașină. Una din persoane a argumentat că mașina nu a plecat încă din fondul silvic și în acel moment a început să completeze avizul primar.

La fața locului s-a solicitat prezența unor reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești și Compartimentului Combatere Delicte Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică.

Cercetările au continuat în zona respectivă, fiind identificate mai multe urme de târâre și resturi proaspete provenite din coronamentul arborilor, precum și patru cioate tăiate la nivelul solului (acoperite cu pământ și frunze), care nu purtau marcă silvică.

Față de cele constatate, s-a luat legătura cu Ocolul Silvic Câmpina, care a dispus ca în zonă să se deplaseze un specialist care a stabilit că valoarea prejudiciului cauzat este de 17.115 lei, iar volumul arborilor tăiați ilegal este de 7,6 m3.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

De asemenea, în urma verificării transportului de material lemnos din autovehiculul găsit la fața locului, s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare introdus în aplicația specifică este incomplet față de cel trecut în avizul de însoțire primar, motiv pentru care a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here