Românii s-ar putea aştepta nu doar la o amnistie penală ci şi la una fiscală

0
536

Statul are de încasat 98 de miliarde de lei şi recuperează sub 500 de milioane. Aşadar, trebuie să existe o dezbatere cu uşile închise despre amnistia fiscală, măsură care-i prinsă în programul de guvernare, şi când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute atât de mult, susţine Vâlcov.

Românii s-ar putea aştepta nu doar la o amnistie penală ci şi la una fiscală. Cel puţin aşa susţine Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă.

Potrivit lui Vâlcov – care, reamintim, deţine funcţia de consilier al premierului Dăncilă în pofida faptului că este condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare – măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor.

Darius Vâlcov a mai precizat că statul român se află în situaţia în care există datorii ale afaceriştilor şi ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei şi a catalogat situaţia drept o „capcană.”

„Ne aflăm în această situaţie, în această capcană în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri şi ale persoanelor fizice. Recuperăm sub 500 de milioane. 84 la sută sunt nerecuperabili, deci niciodată nu îi mai recuperăm, dar mare parte dintre aceste companii, mai ales cele mari, sunt de stat. (…) Vorbim de câteva zeci de mii de companii şi de câteva sute de mii de oameni, cred că depăşim un milion. Nu au voie să ia împrumut de la bancă. Nu au voie să facă multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru că nu plătesc o amendă sau o datorie veche de 7-8 ani de zile. Este de analizat dacă trebuie să se facă (amnistia fiscală -n.r.). Trebuie să existe o dezbatere şi, când se ia decizia, să se facă, să nu se mai discute aşa mult. Dezbaterea ar trebui să se facă cu uşile închise”, a declarat Vâlcov, citat de Mediafax. (Dana B.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here