Ministerul de Interne a dat aviz negativ solicitării Laurei Codruţa Kovesi, eliberată din funcţia de procuror şef al DNA, de a beneficia de protecţia SPP.

0
190

Ministerul de Interne condus de Carmen Dan a avizat negativ cererea fostei şefe DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a obţine protecţia SPP.

Cererea trebuie să obţină avizul membrilor Consiliului Suprem de Apărării a Ţării, pentru că numai aşa se poate da o derogare de la lege, în contextul în care Kovesi nu mai este procuror-şef al DNA, astfel că nu mai beneficiază de protecţia SPP.

Potrivit legii, de paza magistraţilor ar fi responsabil Ministerul Afacerilor Interne.

Urmează ca solicitarea foste şefe DNA să fie dezbătută în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, care va lua o decizie finală în acest sens.

„Fiecare membru al CSAT, contrar oricăror alte speculaţii, are libertatea propriilor opţiuni. Aşa cum ştiţi, comunicarea se face de la nivelul Administraţiei prezidenţiale, însă eu admit că exprimându-mi opţiunea am spus de asemenea că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, inclusiv în situaţia în care aceştia se simt ameninţaţi sau sunt într-o situaţie de pericol. Există prevedere în sensul acesta şi legea 303, ca şi legea 550 de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei Române precizează foarte clar care sunt competenţele acestei instituţii”, a declarat Carmen Dan. (Dana B.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here