Cum amenajezi un STUDIO FOTO intr-un spatiu mic?

0
551
benda cu led

Fie ca vrei sa pastrezi amintirile unor momente dragi, fie ai nevoie de fotografii pentru afacerea ta, o sedinta foto intr-un studio profesional devine tot mai mult o necesitate. Majoritatea fotografilor care sunt la inceput de drum, trec prin aceasta incercare, respectiv etapa de a-si amenaja un studio foto. Nu este atat de usor precum pare, iar aici pot exista diverse impedimente, cum ar fi spatiul foarte mic, costul echipamentelor necesare si, in final, valorificarea muncii lor. Pentru un fotograf pasionat dar incepator, ce cauta un echipament basic care sa ii asigure un rezultat calitativ, exista echipamente simple la un pret accesibil. Acest gen de echipamente se preteaza si unui spatiu foarte mic, cum ar fi un apartament tip studio, adica o singura camera. Trebuie doar sa ai in vedere cateva elemente esentiale care sa te ghideze in a face investitia optima.

Care sunt echipamentele de care ai nevoie pentru inceput?

  1. Sursele de lumina

becuri e40Daca ai ajuns in etapa de amenajare a unui studio, cu siguranta ai achizitionat deja un aparat foto, asa ca, ce mai ramane de facut este sa asiguri iluminarea potrivita. Aici, te intereseaza modificarile de lumina si alte accesorii care te vor ajuta sa o focalizezi.  Poti porni cu un kit de lumina continua, care consta in doua stative si doua lampi cu becuri led sau fluorescente. Gasesti becuri cu led E40 de la Electric14 , cu lumina calda si lumina rece. Este recomandat sa folosesti un bec cu lumina calda pentru fotografii tip portret sau fotografii de produs. Acesta poate fi un kit minimal care, daca il folosesti cum trebuie, poate genera rezultate foarte bune. Dupa o perioada, iti vei dori niste lampi mai complexe, de tip flash si atunci va trebui sa pui la bataie un buget putin mai mare. Pentru o lumina optionala de decor, poti sa te folosesti de o banda cu led care sa genereze acelasi tip de lumina precum becurile alese : lumina calda sau rece.  Pentru inceput, poti folosi un kit cu doar doua lumini, insa pe viitor este recomandat sa te gandesti si la o a treia, ce te va ajuta sa realizezi scheme de iluminare mai complexe. Insa, daca nu beneficiezi de un spatiu mai larg, kitul de baza este suficient.

  1. Fundalurile

Pentru inceput, te poti rezuma la trei fundaluri de carton. Acestea pot fi prinse intr-un suport pe perete sau cu un sistem special, portabil. Alege un fond alb, unul gri si unul albastru inchis, care te va ajuta in decuparea personajului/produsului din fotografie. Pe parcurs vei descoperi mai multe fundaluri pe care le vei dori, in functie de temele abordate.

  1. Alte accesorii de care ai nevoie

Este necesar sa ai in studio un scaun de bar, unul clasic (vintage), o scara pentru a putea realiza cadre de la inaltime, cutii pentru depozitare si, nu in ultimul rand, o zona de relaxare cu o masuta de cafea, pentru oaspeti. Alege rafturi mobile si cat mai incapatoare, pe care sa le poti muta dintr-o parte in alta, in functie de cat spatiu ai nevoie pentru a te desfasura. Intr-un spatiu mic, nu este recomandat sa incarci cu mobilier si decoruri. Rezuma-te la strictul necesar si amenajeaza minimalist.

Daca cele de mai sus te-au ajutat sa clarifici cateva aspecte legate de amenajarea studioului foto, poti sa pornesti la drum! Totul se va invata prin exercitiu si experimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here