Perchezitii in Brasov si Prahova, la firme suspectate de evaziune

0
743

Perchezitii in Brasov si Prahova, la firme suspectate de evaziune. Poliţiştii au efectuat 18 descinderi, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la crearea unui prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 11 iulie a.c., poliţiştii de investigarea criminalității economice din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat 18 percheziții la locuințele unor persoane și la sediile mai multor societăți comerciale din județele Brașov, Prahova, Argeș Constanța, Galați și municipiul București, într-un dosar în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2018, administratorul unei societăți comerciale cu obiect de activitate  în domeniul construcțiilor, ar fi omis înregistrarea în contabilitatea firmei a tuturor veniturilor obținute,  ar fi înregistrat cheltuieli ce nu aveau la bază operațiuni legale și s-ar fi sustras de la verificările financiare sau fiscale prin declararea fictivă sau inexactă a sediilor principale și secundare ale firmei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente financiar-contabile pe care reprezentantul societății a refuzat să le pună la dispoziția organelor de control fiscale și lichidatorului judiciar.

Prejudiciul total estimat cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.000.000 de lei.

Polițiștii au pus în executare 5 mandate de aducere.

La activități au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Prahova, Argeș, Constanța și Galați precum și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here