EXPLOZIV/”Vrajeala” pensionarii…/Se ascut cutitele la varful Politiei!

0
291

Iata ca odata cu baricadarea chestorului Ionita pe linia Directiei Generale Anticoruptie si instalarea in fruntea Inspectoratului General al Politiei Romane a ”nemuritorului” chestor Ioan Buda, lucrurile pareau sa se linisteasca, temporar cel putin, la varful acestei structuri greu incercate. Mai ales ca pozitia frontieristilor se intarea astfel considerabil, Buda lucrand de multa vreme cu alti factori de decizie importanti in minister precum fostii camarazi Florian Dragnea sau Mihail Ivanescu. Culmea este insa ca ”viesparul” de la IGPR nu pare sa fie rascolit musai de catre Adrian Ciprian Miron, care, desi clujean, merge mai mult pe mana lui Calin Tariceanu decat pe cea grupului lui Dancu, desi acesta poate nu este cel mai fericit ca nu a prins el locul lui Ionita.

Numai ca, din nou, ”capul rautatilor” pare a fi acelasi ambitios chestor Marius Mihai Voicu. Cel care, reintors la conducerea pe care de facto oricum nu o parasise niciodata a Politiei Capitalei, pare a nu vedea cu ochi buni noua grupare a ”frontieristilor”. Si cu toate ca initiatii sistemului ar fi putut baga mana in foc ca intre cei doi nu ar fi trebuit in mod normal sa apara calcaturi pe bataturi, probabil ca Voicu vrea sa isi intareasca pozitia la masa negocierilor. Pentru ca, din nou, a promis ca va pleca de buna voie si nesilit de nimeni din fruntea Politiei Capitalei, de aceasta data in septembrie. Insa cum prea putini sunt cei dispusi sa-i mai ia in considerare aceste termene ”fantoma”, deja ”fratiile” se pregatesc pentru o noua noapte a cutitelor lungi! Cu toate ca mult mai la indemana le-ar fi varianta unui ”stabor” de urgenta, pe malul Lacului Corbeanca eventual, ca tot nu fac mult pana acolo…

”Vrajeala” pensionarii…

Pe cand era bagat in corzile scandalului declansat de colegii de la  ”National” prin publicarea imaginilor cu seful Corpului de control al Politiei de Frontiera cazand in genunchi in fata sefilor care sprituiau, chestorul Buda a mers pe calea amagirii cu iminenta sa pensionare. Ceea ce, iata, i-a salvat nu doar postul, dar l-a si reintrodus apoi in cartile promovarii. Iar aceeasi strategma pare sa o aplice de ceva vreme chestorul Mihai Marius Voicu, care nu pierde niciun prilej de a da asigurari ca se va pensiona singur, la un moment dat chiar si golindu-si biroul de la IGPR. Insa doar pentru a-si muta efectele personale la Politia Capitalei, structura pe care continua sa o conduca in forta si dupa rocada la care i-a supus pe cei sase loiali sefi de sectoare. Si cum ajungerea chestorului Buda in fruntea Politiei Romane oricum este vazuta de toate partile implicate drept solutia de compromis pentru a asigura cele sase luni premergatoare unei retrageri in glorie, taberele aflate moemntan in ”adormire” se supravegheaza reciproc, neavand insa incredere una in alta. Uitand ca, totusi, atunci cand  doi se bat, cel mai probabil va castiga al treilea… Mai ales daca va fi lansat pe turnanta doar la momentul oportun, fara a fi erodat pana atunci de povara birocratica a conducerii zilnice. (Catalin Tache).

 

 

 

Articolul EXPLOZIV/”Vrajeala” pensionarii…/Se ascut cutitele la varful Politiei! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here