Fostul sef al Politiei Mizil, trimis in judecata pentru sex cu minore

0
423

Fostul sef al Politiei Mizil, trimis in judecata pentru sex cu minore și favorizarea făptuitorului. Marius Rotaru este acuzat că s-a folosit de funcția sa, pentru a întreține relații cu o adolescentă și pentru că a ajutat niște proxeneți.

De la momentul descoperirii faptei și până la trimiterea în judecată au trecut aproape 2 ani, timp în care polițistul s-a și pensionat.

COMUNICAT

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiesti a întocmit rechizitoriul şi a dispus, la data de 27.06.2018, trimiterea în judecată a unei persoane în vârstă de 52 ani, la data săvârșirii faptelor ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cercetat pentru săvârșirea infractiunilor de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, favorizarea făptuitorului (4 acte materiale) și folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

În fapt, inculpatul a pretins favoruri sexuale din partea unei minore. în scopul de a îndeplini un act privitor la atribuţiile sale de serviciu, respectiv de a da curs plângerii formulată de mătușa minorei, împreună cu aceasta. în sensul recuperării unor bunuri rămase în posesia membrilor unei familii din localitatea Mizil.

De asemenea, acesta a favorizat membrii unui grup infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe suspecţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat.

În cauză au mai fost trimise în judecată două persoane, pentru infracțiunea de trafic de minori.

Pentru documentarea cauzei, ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Prahova au desfășurat, sub directa coordonare a procurorului de caz, activități de procedură penală, cu suportul de specialitate al D.G.A. – Serviciul Tehnic.

CITEȘTE ȘI: Fostul sef al Politiei Mizil, Marius Nicusor Rotaru, nu a fost trimis inca in judecata, dupa 1 an si…

Cum actiona seful Politiei Mizil, Marius Nicusor Rotaru, astfel incat proxenetii sa ramana fara…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here