„Asta fac slugile cărora li se dau funcţii, execută ordinele venite de la partid. Simplu şi trist pentru democraţia noastră”

0
217

N-a trecut mult de la scandalul „Cap de Porc” declanşat de înregistrările prezentate de Dragoş Pătraru, în care şefa TVR Doina Gradea îi insultă pe reporteri, că jurnalistul şi echipa sa de la „Starea Naţiei” au şi fost daţi afară.

Anunţul a fost făcut de Pătratu pe pagina sa de Facebook:

„Pentru că sunt în concediu, iar telefonul îmi sună ca-n gară, spre disperarea Monicăi şi a copiilor (vă mulţumesc pentru mesaje), fac aici câteva precizări, pentru cei interesaţi:

  1. Decizia SRTV, de a denunţa unilateral contractul cu Starea naţiei, nu face decât să confirme ceea ce noi am susţinut cu argumente, în ultimele luni. Că noua conducere a televiziunii publice a primit, la instalare, misiunea clară de a scoate această producţie de pe post, cu orice preţ. După mai multe încercări eşuate şi tot felul de şicane (diminuare contract, anularea reluării de pe TVR 2, decalarea reluării de pe TVR 1, pentru a i se reduce audienţa), intimidări şi încercări de cenzură, s-a reuşit acum. Pentru că asta fac slugile cărora li se dau funcţii, execută ordinele venite de la partid. Simplu şi trist pentru democraţia noastră.
  2. Nu există încălcări ale contractului din partea noastră. Tot ce am făcut a fost să încercăm să apărăm televiziunea publică de nişte oameni care ar face orice pentru funcţiile în care i-a pus partidul. Doina Gradea spune: televiziunea sunt eu. Şi acţionează ca atare, fără să fie deranjată de cineva. De ce? Pentru că sunt foarte puţini oamenii care mai au pretenţii de la TVR, care cred că televiziunea publică trebuie să acţioneze în interesul publicului, nu în interesul puterii politice. Timpul va confirma că noi am avut dreptate. Timpul şi justiţia, desigur.
  3. Le mulţumesc angajaţilor TVR care ne-au ajutat să vă oferim un produs de calitate, celor care nu se lasă călcaţi în picioare şi celor care rămân acolo, să lupte din interior, atât cât pot, cu o conducere politizată şi obtuză. Nu cred că vom avea curajul să revenim a treia oară la televiziunea publică.

Cifrele de audienţă confirmă că emisiunea Starea naţiei este cea mai bună producţie zilnică (luni-joi) din grila televiziunii publice. Mai mult, este – mă rog, a fost deja – singura producţie care îşi produce banii din publicitate, aşa cum prevede şi contractul, că finanţarea se face din surse proprii. Contractul meu s-ar fi prelungit automat la 30.06., în condiţiile îndeplinirii fără probleme a clauzei de audienţă minimă (1,5 puncte de rating), clauză care nu mai există în niciun contract din TVR, pentru simplul motiv că asta ar duce la închiderea emisiunilor respective, de aceea graba conducerii de a denunţa contractul.

  1. Misiunea TVR e clară. Să fie o goarnă a PSD-ului, în următorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid. Nu că televiziunea publică n-ar mai fi fost folosită pentru asta în ultimii 30 de ani, dar credeam sincer să acele vremuri s-au dus. Ei bine, nu încă. Sunt ultimele zbateri disperate ale unor mentalităţi care trebuie să dispară cât mai rapid, dacă vrem să ne facem o ţară.
  2. Sigur că emisiunea Starea naţiei nu se va opri. Asta e, suntem din nou daţi afară pentru să nu am vrut să ne ţinem gura, pentru că n-am vrut ”s-o facem mai soft”, cum ne îndemna Doina Gradea. Şi vă mulţumim vouă, telespectatorilor, pentru forţa pe care ne-o daţi. Fără voi, emisiunea asta n-ar fi adunat nici zece ediţii, de aceea nu ne vom opri acum, după aproape o mie. Astfel, deşi nu ştim încă unde, vă anunţăm că vom face tot ce depinde de noi să începem noul sezon la începutul lunii august.

Nu uitaţi să fiţi buni, da? 🙂 Mulţumim pentru că sunteţi.” (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here