Deputatul PSD Liviu Pleşoianu s-a arătat nerăbdător de confruntarea cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale de anul viitor

0
560

“Werner, Preşedintele Noii Securităţi, tocmai a anunţat că va candida pentru un nou mandat. Bun! Abia aştept confruntarea! 🙂 Pentru a elibera ţara asta, eu voi candida în 2019! După 30 de ani, România va avea ocazia să aleagă pe cineva care pune fiinţa omenească în centru, care nu a trecut prin nicio sufragerie securistă, care a mers doar în via străbunicilor săi, care se deplasează perpendicular pe sol şi nu târâş când întâlneşte reprezentanţi ai marilor puteri, care nu se teme să spună lucrurilor pe nume!

România, odată rupte lanţurile, va înceta să mai fie majordomul altora şi se va transforma într-o sursă de Inspiraţie, într-un stat cu adevărat liber, cu adevărat independent, cu adevărat suveran, un stat care pune fiinţa omenească în centrul oricărei preocupări.

România, odată strânse rândurile, va începe să meargă pe Drumul său, transmutând actuala energie a Urii Vide în destin creator. Falsul proiect naţional al eternei „lupte anticorupţie” va fi înlocuit de „luptă pentru OM”. Tema anihilatoare de spirit a luptei ÎMPOTRIVĂ va fi înlocuită de tema deschizătoare a luptei PENTRU.

România, odată create punţile, va deveni un centru mondial al dialogului dintre naţiuni, ieşind din acceleratorul dement de particule beligerante. Nici „pro-ruşi”, nici „anti-ruşi”, nici „pro-americani”, nici „anti-americani”. Doar pro-oameni, că oameni suntem toţi! E suficient…

România, odată deschise zăgazurile, va oferi alternativa unei lumi în care procesul de învăţământ se ocupă de fiinţa omenească în toată complexitatea ei, fără a rezuma totul la producţia de oameni-unelte care sunt trataţi întotdeauna ca mijloc şi niciodată ca scop în sine. Lumea va arăta cu adevărat bine doar atunci când vom fi preocupaţi ca la finele şcolii să se apuce de muncă oameni care văd în propria lor activitate o modalitate de a lucra pentru binele celorlalţi oameni. Pentru că nu are niciun rost să te plângi de dezumanizare, câtă vreme nu schimbi nimic astfel încât să purcezi la REUMANIZARE!

România, odată eliminată IPOCRIZIA, va vorbi lumii despre ce înseamnă cu adevărat o UNIUNE. Pentru că uniune nu înseamnă neam de clone. Uniune nu înseamnă finanţarea la nivel european şi mondial a unui imens aparat birocratic ce deserveşte interese transnaţionale. Uniune, în adevăratul înţeles al cuvântului, nu poate exista decât cu condiţia de a reaşeza omul în centru – atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

Când vorbesc despre „ţara unui vis posibil”, vorbesc despre asumarea unui rol de care lumea cea mare are nevoie tocmai în aceste vremuri tulburi. Reîntoarcerea la UMAN este singura şansă de supravieţuire a speciei omeneşti. Orice altă „soluţie” este utopică. Iar România poate juca acest rol esenţial pe scena lumii. Proiectul meu de ţară are ca esenţă, ca sâmbure – reaşezarea fiinţei omeneşti în centrul oricărei preocupări.

Vă invit să strângem rândurile! Toţi cei care refuzăm să ne lăsăm teleghidaţi, toţi cei cărora linia orizontului le şopteşte despre o altă cale. Eu refuz să accept ca ţara mea să fie o colonie în devălmăşie. Refuz să fiu pion pe o tablă de şah unde jucători fără nume şi chip ne asmut unii împotriva altora, căutând să ne conducă spre prăpastia eternului conflict. Refuz să stau cu capul plecat la umbra ipocrită a bocancului „salvatorilor”. Refuz să mă închin în genunchi la diverse clanţe de ambasade şi instituţii pentru a mi se dă voie să exist şi să mă autodetermin!

Fie să FIM! …Mă voi încăpăţâna să spun asta până vor auzi toţi! Apoi, în 2019, vom vedea câţi vom fi… Pentru că nu e vorba despre mine, e vorba despre NOI!” (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here