Cazul Dragnea e caz scoala de ce niciodata, dar absolut niciodata nu ai ce negocia cu Securitatea, fie ca e noua sau veche

0
275

Un grup numeros de parinti revoltati ne-au scris in speranta ca Inspectoratul va lua totusdi masuri urgent.

Redam integral, una din sesizarea primita la redactie:

“Scriem acest articol pentru a ne exprima nemultumirea, dezamagirea si indignarea fata de doamna BALALIA F. DANIELA (sotia domnului Nicolae Balalia- Director la Curtea de Conturi, Prahova), cu o vechime de 22 ani in invatamant, gradul I obtinut cu nota 10, incadrata ca profesor suplinitor la Liceul Teoretic ,, Aurel Vlaicu” in anul scolar 2017-2018. Acest profesor participa cu mult entuziasm in fiecare an la Examenul National de Titularizare dar nu reuseste sa obtina decat o nota prapadita de 5 (nota de ,,trecere”) la proba scrisa a examenului dupa cum urmeaza:

La examenul din anii 2016 si 2017 doamna profesoara ,,a invatat” si a obtinut notele in mod ,,corect”.

(Datele sunt publice si exacte  si se pot verifica oricand pe site-ul www.titularizare.edu.ro/ anul in care s-a dat examenul. A se vedea si ANEXELE)

Avand in vedere cele mentionate mai sus, putem ajunge foarte usor la concluzia ca nu este un profesor de nota 10, ci de nota 5 avand pretentia ca copiii nostri sa se ridice la nivelul asteptarilor dansei, adica, de a sti o engleza de 10. Urmatoarea noastra intrebare ar fi ,, Cum a obtinut gradul didactic I cu 10 daca la Examenul National de Titularizare de-abia ia un amarat de 5 tinand cont ca are 22 ani de vechime in invatamant?”

Acest profesor nu numai ca nu stapaneste cunostintele de limba engleza dar nu stie nici sa predea, copiii nostri neavand notiuni predate la tabla/pe caiet pe tot parcursul intregului an scolar 2017-2018. Oare de ce mai dam banii pe caiete daca copiii nu scriu nimic pe ele? La engleza nu au nevoie de caiete? De ce ne mai trimitem copiii la scoala daca nu invata nimic?

Acest cadru didactic nu da dovada de etica profesionala si moralitate recurgand la jigniri si umilinte aduse elevilor tuturor claselor la care preda. Dansa nu stie sa se faca placuta, nu are capacitatea intelectuala si nici competentele pedagogice de a transmite cunostinte educationale la disciplina pe care o preda (limba engleza).

Intarzie in mod frecvent la ore iar in timpul orelor de limba engleza, copiilor li se permite sa aiba cu totul alte preocupari (asculta muzica, scriu sau isi fac tema la alte materii, stau pe telefon/ retelele de socializare, mananca), lucruri pe care Directiunea nu le ia in considerare, drept pentru care nu s-au luat masuri in privinta celor semnalate. Nu demult am aflat cu stupoare ca si in anul scolar 2018-2019, copiii nostri, elevi ai liceului vor ,,beneficia” de acelasi ,,ajutor” din partea unui asemenea profesor incompetent. Ne gandim cu disperare ca anul viitor, elevii vor da Bacalaureatul si mai ales competentele lingvistice la limba engleza si, ca si elevii de la clasele a XII-a B si C, nu vor face nici 3 ore legate de limba engleza. Vrem sa dispara un asemenea ,,element” din randul colectivului de profesori apreciati si iubiti ai liceului din orasul nostru, care nu a facut altceva decat sa pericliteze armonia claselor de elevi, sa faca rau si sa se razbune pe ei cu note de 2 si de 3.

Intrucat dansa nu si-a facut datoria de profesor cu adevarat, constatam ca timp de 1 an de zile, aceasta si-a luat salariul lunar in mod nejustificat beneficiind si de sprijinul doamnei director DINELA AXINETA SOREANU, a doamnei director adjunct ALINA NICOLA si implicit a INSPECTORATULUI SCOLAR JUDETEAN PRAHOVA.

Un profesor reprezinta un model pentru elevii sai. A fi profesor inseamna a comunica zilnic tuturor elevilor cunostinte fundamentale pentru ei, a fi profesor inseamna sa iubesti copiii, sa-ti iubesti meseria si in fiecare zi sa ai zambetul pe buze, indiferent de problemele personale pe care le ai. Oare nu aceasta este menirea unui profesor? Ce calitati intruneste acest profesor care trateaza elevii cu aroganta, raceala, distanta si care se razbuna pe ei impingandu-i prin atitudinea ei la vandalizarea autoturismului personal?

Oare aceasta este imaginea profesorului ideal?

Rugam Redactia ziarului sa publice acest articol in ziar, pe site-ul/site-urile oficiale ale liceului inclusiv pe toate retelele de socializare ca sa fie vazut de cat mai multe persoane si poate ca in felul acesta organele si institutiile abilitate isi vor face datoria si vor aplica toate masurile legale ce se impun in asemenea cazuri. (Irinel I.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here