Eu cred că preşedintele îşi va da seama că statul de drept, pe care e obligat să îl apere, presupune un singur lucru şi anume să semneze decretul de revocare

0
575

Liderul ALDE şi-a exprimat, duminică, „speranţa” că preşedintele Iohannis îşi va da seama că statul de drept presupune că e obligat să semneze revocarea şefei DNA. Declaraţiile sale vin în contextul în care presa a scris pe larg despre faptul că PSD ar intenţiona să îl suspende pe preşedinte dacă acesta nu va da curs deciziei CCR.

Tăriceanu a susţinut că nu doreşte ca acest moment dificil să se transforme într-un război mai amplu.

„Eu nu vreau ca acest moment, în contextul foarte dificil al deciziei CCR care îl obligă pe preşedinte să o revoce pe şefa DNA să se transforme într-un război mai amplu. Eu cred că preşedintele îşi va da seama că statul de drept, pe care e obligat să îl apere, presupune un singur lucru şi anume să semneze decretul de revocare. Dincolo de chestiunea aceasta, poate unii o să interpreteze în fel şi chip. În 2019 avem preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Şase luni de zile ochii Europei vor fi aţintiţi către noi şi vreau să nu fie tensiuni politice, de aceea contez pe o decizie în care această criză să se încheie cât mai rapid”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, preluat de Mediafax.

Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie un termen în care este aşteptat răspunsul lui Klaus Iohannis privind revocarea, Tăriceanu a răspuns: „N-am discutat, dar un termen rezonabil nu poate fi decembrie”. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here