„A zis bine!”

0
252

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost întrebat joi, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii, cum vede declaraţiile făcute în ultima vreme de politicieni la adresa justiţiei, care au fost calificate drept presiuni la adresa magistraţilor.

„Da, este o problemă foarte importantă care trebuie dezbătută şi pregătită în prealabil. (…) Aici problema este de fond, este până la urmă o problemă de delimitare a puterilor statului. Trebuie să vedem şi într-o parte şi în alta dacă discutăm de echilibrul celor trei puteri. Să nu discutăm numai dintr-o anumită perspectivă, să discutăm dacă nu cumva în fiecare.. şi asta este o realitate, există o tentaţie a puterii indiscutabilă de a se extinde. Uitaţi-vă la conflictele juridice de natură constituţională cu care a fost sesizată Curtea. De fiecare dată o putere a sesizat, a reclamat, că celelalte puteri au intrat în zona lor de competenţă”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat, de asemenea, cum comentează declaraţia făcută de Klaus Iohannis pe marginea deciziei Curţii Constituţionale în cazul Kovesi potrivit căreia nu putem să avem un superministru care dictează preşedintelui ce să facă, Tudorel Toader a replicat: „A zis bine!”. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here