EXCLUSIV/DE ZIUA POLITIEI LOCALE PLOIESTI, INCISIV DE PRAHOVA A INTOCMIT SESIZARE PENALA IMPOTRIVA A 3 SEFI DIN ACEASTA INSTITUTIE PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNILOR PREVAZUTE DE ART 266-269, 271, 272 si 275 DIN CODUL PENAL

0
330

In articolul din data de 19.05.2018, Incisiv de Prahova a dezvaluit “gafa” penala savarsita de Funareanu Dragos, sef Birou Ordine Publica 4  din cadrul Politiei Locale Ploiesti si adjunctul acestuia, Albu Alexandru, de la Biroul Ordine Publica 4  din cadrul Politiei Locale Ploiesti (https://www.incisivdeprahova.ro/2018/05/19/exclusivsoc-si-groaza-ploiestisefi-din-politia-locala-cercetati-de-politia-nationala-pentru-favorizarea-infractoruluibravos-nea-primare-felicitari-hartuitorului-sexual-adrian/).

Avand in vedere ca, politistii locali sunt platiti din taxele si impozitele cetatenilor acestei urbe, deci si a  redactiei noastre, avand in vedere faptele penale grave savarsite de acestia in complicitate cu Adrian Vaida, directorul interimar al acestei unitati, Incisiv de Prahova a depus azi plangere penala impotriva celor trei sefi de institutie.

 

Către

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL PRAHOVA

       Subscrisa, Ziarul Incisiv de Prahova, prin director general Adrian Radu, CNP ____ cu domiciliul ales pentru comunicarea oricărui act de procedură și a răspunsului dumneavoastra la adresa din Ploiesti, _______, judetul Prahova

În baza art.51 și 131 Constituție formulăm următoarea

SESIZARE PENALĂ

care, în funcție de gravitatea faptelor poate avea și valoare de plângere prealabilă

impotriva numituilor

  1. Adrian Vaida – Director General „interimar” al Politiei Locale Ploiesti pentru savarsirea infractiunii favorizarea infractorului si complicitate prevazute de art Cod Penal 266-269, 271, 272 si 275
  2. Fanareanu Dragos – sef Birou Ordine Publica 4 din cadrul Politiei Locale Ploiesti, pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art Cod Penal 266-269, 271, 272 si 275
  3. Albu Alexandru, adjunct al sefului de Birou Ordine Publica 4 din cadrul Politiei Locale Ploiesti, pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art Cod Penal 266-269, 271, 272 si 275 (tiunut ilegal pe acest post contrar prevederilor legale si contrar somatiilor celor de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici – care a somat unitatea in cauza sa respecte legalitatea, in numeroase randuri, pe spete identice)

Prin care, vă aducem la cunoștință următoarele:

Potrivit surselor noastre judiciare si jurnalistice, Fanareanu Dragos – sef Birou Ordine Publica 4  impreuna cu un alt om al lui Carmen Gheorghe –director general care nu este suspendat cu toate ca este trimisa in judecata pentru fapte de coruptie inca din 04.12.2018, obtinand ilegal salariul si toate beneficiile in baza unui Certificat Medical dubios pe care rugam sa il cercetati (adjunctul lui, Albu Alexandru, sustinut pe post in mod ilegal deoarece nu detine studiile superioare necesare acestui post), în data de 13 mai 2018 orele 19.30, in parcul de pe strada Eminescu din Ploiesti au fost solicitați de o fata ce a fost deposedată de telefonul mobil. Ajunsi la fata locului, fata le-a indicat cine sunt făptuitorii: doi insi, aflați in apropiere.

Fara sa stie ca victima sunase si la 112, Fanareanu Dragos, si colegul sau (adjunctul sau), au mers la “hoti”, au luat telefonul victimei de la persoanele indicate de aceasta si l-au înapoiat părții vătămate, fara sa efectueze acte de constatare si/sau de predare a bunului catre aceasta, fara a constata fapta conform procedurilor legale si a preda faptuitorul organelor de cercetare penala!

Ulterior, au raportat la sediul Poliției Locale Ploiești ca, “au rezolvat problema”.

La data de 15 mai 2018, la sediul Politiei Locale Ploiesti organele de cerecetare penala abilitate ale Poliției Române s-au deplasat la sediul Poliției Locale Ploiești incercand sa cerceteze fapta sesizată: „talharie” (posibil ca telefonul mobil să fi fost sustras prin smulgere sau alte constrângeri/acte de violență). Cei de la Politia Română aveau cunoștință de faptul că cei de la Politia Locală Ploiești au identificat autorii, însă nu exista niciun act care sa justifice inapoierea telefonului, Fanareanu Dragos declarând că „telefonase la politie dar acestia nu au venit la solicitare”. Presupunem că polițiștii români investigatori “au constatat ca acesta a mintit. In realitate Fanareanu Dragos nu a sunat nicaieri, iar politistii fuseseră sesizați de victimă prin SNAU 112, dupa ce proprietara telefonului ar fi susținut verbal ca cei de la poliția locala au ajutat-o.

Cităm din Comunicatul Politiei Locale Ploiesti remis doar cu acordul si sprijnul Directorului General “Interimar” Adrian Vaida (legal nu poate fi emis un comunicat de presa fara acordul acestuia) pentru mușamalizarea aspectelor mai sus prezentate, în opinia noastră: În cursul serii de duminică, 13 mai 2018, în jurul orei 19.30, un echipaj mobil al Poliției Locale Ploiești, care se afla în timpul executării serviciului de patrulare, a observat pe strada Bobâlna o persoană de sex feminin însoțită de un minor, ce se aflat într-o vădită stare de agitație. Aceasta le-a relatat faptul că fiului său i-a fost furat telefonul mobil marca iPhone, în timp ce se afla în parcul Mihai Eminescu, suspectele fiind trei tinere însoțite de doi copii minori. Polițiștii locali au procedat la verificarea zonei, iar la intersecția străzilor Bobâlna cu Veronica Micle, au identificat grupul descris de către persoanele vătămate. În urma legitimărilor, au fost identificate A.C.A. și B.A., ambele cu vârsta de 19 ani, precum și P.E.R., de 23 ani, prima dintre acestea recunoscându-și fapta. Telefonul mobil a fost înmânat păgubitei, care a refuzat să depună plângere la Poliția Municipală pentru efectuarea de cercetări.

În opinia noastră, numiții Vaida Adrian, Fănăreanu Dragos și Albu Alexandru au încălcat prevederile art.266-269, 271, 272, 275, prin „omisiunile” acestora evidențiind complicitate/coparticipare cu autorii faptei (art.48, 49 și 174 Cod penal).

Notă: procurorul/procurorii de caz vor putea extinde cercetările asupra celor 3 polițiști locali și aupra încălcării altor articole Cod penal, în funcție de: probe, mărturii, declarații aflate pe rolul organelor de poliție din cadrul IPJ Prahova. (Cerasela N.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here