Prin blocarea declaraţiei Serviciului European de Acţiune Externă privind mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, România este „readusă în marginea Uniunii”/ Oare?

0
191

Prin blocarea declaraţiei Serviciului European de Acţiune Externă privind mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, România este „readusă în marginea Uniunii”, a atras atenţia sâmbătă, în cadrul unei declaraţii de presă, preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că îl va invita pe ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, să dea explicaţii pe această temă.

Deci, acum despre cea mai recentă speţă cu declaraţia, care a fost pregătită de Serviciul de Acţiune Externă al Uniunii Europene, o să îl chem pe ministrul de Externe ca să-mi explice ce şi cum s-a discutat şi care a fost motivaţia pentru măsura care s-a luat. Iar în privinţa mutării ambasadei, nu s-a făcut absolut niciun pas, în nicio direcţie. Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu, punct. Indiferent cine, ce spune„, a declarat Iohannis.

Iată, un nou exemplu cum PSD guvernează foarte prost. Ei s-au folosit, aceşti pesedişti, s-au folosit de lipsa unei clarităţi în legislaţia în vigoare şi au blocat un document la nivel european fără să se consulte cu Preşedintele. Este deja a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, aşa cum au făcut şi salarizarea după ureche, cum fac multe lucruri după ureche şi iese prost, iese foarte prost fiindcă prin blocarea unei declaraţii, iată că dintr-o dată România este readusă în marginea Uniunii, împreună cu ţări pentru care am tot respectul, dar care sunt de esenţă mai degrabă eurosceptică.

Vreau să reamintesc acestor pesedişti că românii sunt europeni, sunt pro-europeni, iar aceste măsuri din ce în ce mai frecvente anti-europene, care vin pe linia PSD, care vin pe linia unei guvernări contraperformante a PSD, aceste măsuri riscă realmente să ne scoată din Europa. Aşa ceva nu se poate! Nu este admisibil ca PSD, printr-o guvernare după ureche, o guvernare nefundamentată, să ia din ce în ce mai des anumite decizii care eu sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului şi nu de la nivelul Guvernului şi să ne readucă în marginea Europei. Românii îşi doresc ceea ce am spus şi eu de multe ori, românii îşi doresc să fie parte integrată din nucleul Europei. Românii nu îşi doresc să aibă abordări eurosceptice sau anti-europene„. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here