Perchezitii in Prahova si alte noua judete, intr-un dosar cu 7 milioane de lei paguba

0
223

perchezitii-evaziuneJoi, polițiști de investigare a criminalității economice din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova au efectuat o percheziţie domiciliară la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Totodată, polițiștii au adus la îndeplinire 42 ordonanțe de predare documente, activitate care se derulează în Bucuresti și județele: Argeș, Arad, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Iași, Mehedinți, Vâlcea și Prahova

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012-2018, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societatii operațiuni comerciale care nu au avut la bază activități reale în scopul de a diminua taxele si impozitele datorate bugetului consolidat al statului, dar și de a obtine sume de bani în numerar pentru plata salariilor „la gri”.

De asemenea, reprezentanții societății ar fi ascuns sursa impozabila, respectiv nu ar  fi declarat, în totalitate, timpul efectiv lucrat de către salariați cu scopul de a nu achita în totalitate contribuțiile și impozitele generate de salariile plătite, în mod real.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 7.000.000 lei.

5 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La activități  au participat și polițiști din cadrul D.G.P.M.B. și Inspectoratelor Judetene de Poliție  Arad, Constanța, Valcea, Argeș, Iași, Mehedinți, Giurgiu, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here