Fondul Naţional de Dezvoltare va crea corupţie din cauza naturii lui

0
870

Guvernul se pregăteşte să creeze Fondul de Dezvoltare Naţională. Aceasta este o intervenţie masivă a statului în economie, care va crea în jurul ei corupţie, avertizează Lucian Croitoru.

Fondul Naţional de Dezvoltare va crea corupţie din cauza naturii lui şi nu o să ducă la nimic bun, a opinat, marţi, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

„Noi acum ne pregătim să creăm o instituţie mamut care se numeşte Fondul de Dezvoltare Naţională. Asta este o intervenţie masivă a Guvernului în economie. Nu o să ducă la nimic bun, ştim din experienţa altor ţări. În jurul ei va crea corupţie, inevitabil, nu din cauza oamenilor care o vor conduce, nu din cauza celor care au conceput-o, ci din cauza naturii ei”, a declarat Croitoru.

Consilierul guvernatorului BNR a mai precizat că dacă vrei să utilizezi corect puterea publică, trebuie să ţii cont că intervenţiile guvernamentale în economie generează corupţie.

„Dacă vrei să utilizezi corect puterea publică şi să nu obţii beneficii private cu ea, atunci trebuie să ţii cont că intervenţiile guvernamentale în economie generează corupţie, iar reglementările neinteligente creează arii de activitate în afara sferei reglementate”, a explicat Croitoru. (Corina U.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here