Lista cu localitatile pentru care Prefectura Prahova incearca sa obtina noi fonduri de la Guvern

0
611

alunecari teren Prahova (3)Prefectul județului Prahova, Ioana Mădălina Lupea, a convocat în ședință ordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova în vederea inițierii unui alt proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de sume din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului României pentru pagubele din urma evenimentelor meteorologice și hidrologice nefavorabile din luna martie a.c.

Vă reamintim că prin HG 177 din 2018, județului Prahova i-a fost alocată suma de 11.948 mii lei pentru mai multe obiective de infrastructură.

Astăzi, comitetul a hotărât inițierea unui nou proiect în care sunt incluse atât localitățile care nu au fost prinse în HG 177/2018 , cât și cele în care evaluările pagubelor s-au făcut ulterior hotărârii, până la data de 15 aprilie.

Acest nou proiecte cuprinde obiective de infrastructură în localitățile Boldești Scăeni, Ceptura, Cerașu, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Plopu, Posești, Telega, Secăria, Bertea, Poiana Câmpina, Gornet Cricov, Șotrile, Gornet, Gura Vitioarei, Teișani, Posești, Bătrâni, Cerașu, Măneciu, Salcia, Sângeru, Comarnic, Cornu, Telega, Adunați, Chiojdeanca, Râfov, Lapoș, Aluniș, Vadu Săpat și Câmpina.

Totodată, la începutul săptămânii, s-a transmis Guvernului, prin Ministerul Afacerilor Interne, un raport privind evaluarea pagubelor înregistrate în județul Prahova, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile care au avut loc în perioada 1martie-15 aprilie, pentru accesarea unui ajutor din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, în valoare de 95.127,79 mii lei. Acest ajutor cuprinde acoperirea pagubelor provocate infrastructurii și locuințelor, dar și a altor cheltuieli făcute în perioada mai sus amintită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here