EXPLOZIV/Dupa Coldea, potopul !/DNA si-a pierdut tehnica de filaj disimulata in sticle de Coca – Cola, ochelari de soare sau de vedere, brichete, pixuri sau telefoane mobile!

0
246

Rudel Obreja si printul Paltin Sturdza tocmai ce au dinamitat din nou DNA, dupa ce au cerut o confirmare oficiala daca protocoalele cu SRI-ul s-au aplicat si in cazul unora dintre cele mai spectaculoase anchete ale procurorilor anticoruptie. Mai ales ca in cazul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box deja magistratii Curtii Supreme au incuviintat cererea ca DNA sa informeze concret daca a beneficiat sau nu de sprijinul ofiterilor Serviciului Roman de Informatii.

Cu toate acestea, scandalul protocoalelor pare sa fie in acest moment ultima grija a celor de la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce un nou scandal monstru este pe cale sa arunce in aer Justitia de la noi. Asta dupa ce alti inculpati celebri se pregatesc sa ceara instantelor de judecata „desecretizarea” informatiilor privind tehnica de filaj cu care ofiterii de politie judiciara detasati la DNA au efectuat diverse misiuni. De altfel, omul de afaceri Sorin Strutinsky a deschis deja aceasta veritabila „cutie a Pandorei”, prin solicitarea oficiala de a afla cum a fost interceptat, numai ca raspunsul DNA a fost acela ca „mijloacele tehnice” utilizate ar avea caracter clasificat. Insa dupa cum sustin sursele noastre, daca se va insista pe acest subiect DNA ar putea fi bagata pur si simplu in corzi, unii dintre procurorii si politistii judiciari recurgand la metode de-a dreptul halucinante pentru realizarea inregistrarilor. Astfel ca, dupa ce SRI-ul si-a retras sprijinul logistic iar mai nou si chestorul Liviu Vasilescu a fost debarcat de la conducerea Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul MAI, iata ca multe anchete stagneaza pentru ca procurorii anticoruptie nu mai au cu cine sa faca munca de filaj. Iar situatia este cu atat mai hilara cu cat o buna parte din tehnica de filaj de ultima ora disimulata in sticle de Coca – Cola, ochelari de soare sau de vedere, brichete, pixuri sau telefoane mobile nu mai poate fi recuperata de la unii dintre cei care au primit-o in ultima vreme pentru a face inregistrari pe care sa le predea apoi la DNA. Numai ca nu este vorba de ofiteri fie ei de informatii sau de politie judiciara, ci chiar de martori sau suspecti la ale caror servicii de „James Bond” au apelat unii dintre procurori, care le-au mai pus la dispozitie si tehnica necesara, fara niciun fel de documente justificative !

Dupa Coldea, potopul !

Pe cand „lantul de iubire” dintre SRI nu se rupsese cu totul inca, intr-adevar, dar incepuse deja sa „rugineasca”, sprijinul logistic tot mai scazut acordat „dinspre Padure” i-a bagat in fibrilatii pe procurorii care erau obisnuiti doar sa tehnoredacteze si sa semneze rechizitoriile intocmite aproape exclusiv pe probatoriul oferit „din Padure”. Mai mult chiar, dupa ce Curtea Constitutionala a inchis total acest „robinet” de informatii, respectivii procurori s-au vazut nevoiti sa se descurce de unii singuri, fiind presati si de sefi, dar si de timp in cadrul unor anchete despre care toate lumea se obisnuise deja sa avanseze „pe repede inainte”. Astfel ca, in cardasie cu ofiterii de politie judiciara, unii procurori au ajuns, prin santaj sau pura milogeala, depinde de strategia cu „politistul bun si politistul rau” aplicata, sa se bazeze exclusiv chiar pe martorii, suspectii sau inculpatii din unele dosare pentru a inregistra alte „tinte” din aceleasi dosare. Iar aceasta disperare s-a datorat dupa ce procurorii si-au dat sema ca „dupa Coldea, potopul”, cel putin in ceea ce priveste asigurarea filajului. Ce-i drept, in majoritatea cazurilor colaboratorii de ocazie au fost convinsi sa purceada la treaba cu propria tehnica, cel mai adesea cu telefoanele mobile personale.

Sub marca DNA

Insa marea problema pe care nu mai stiu cum sa o rezolve acum procurorii, dupa ce scandalul este ca si detonat apare in cazurile in care cei convinsi sa faca inregistrari audio sau video au primit in acest scop chiar tehnica de filaj a DNA! Pentru a-si inregistra prietenii, asociatii sau chiar rudele, sub pretextul ca multi dintre cei vizati de anchete stiau deja ca se afla „sub geana” DNA si atunci se invarteau doar in medii greu penetrabile informativ pentru ofiterii de politie judiciara.

Multe dosare pot fi intoarse daca s-au folosit suspecti in operatiuni de filaj

Si uite cum se pare ca au fost impartite cu larghete de la sticle speciale de Coca – Cola prevazute cu camere video aflate de cativa ani in logistica DNA si pana la brichete „de ultima generatie” unor civili, unii dintre acestia avand chiar statutul de suspecti la acea ora in dosarele in care au fost pusi sa-si spioneze apropiatii! Si tocmai acest „amanunt” explica imposibilitatea de acum a   procurorilor de a le explica instantelor de judecata modul in care i-au interceptat pe inculpati, recurgand la stratagema cu „mijloacele tehnice clasificate”, pentru a mai trage barem de timp… Pentru ca, daca se va afla ca inregistrarile prezentate in instanta ca fiind facute „sub marca DNA” au fost efectuate de fapt de persoane care nu doar ca nu aveau acest drept legal, dar mai erau si implicate in chiar acele anchete, multe dintre dosarele de coruptie, unele chiar finalizate cu condamnari, ar putea fi acum intoarse spre rejudecare…

Iau altele decat sa le recupereze…

Cu totul intamplator sau mai degraba nu, Directia Nationala Anticoruptie tocmai ce a anuntat zilele trecute ca a declansat o campanie de achizitii a unor noi mijloace tehnice pentru filaj si interceptare. Iar suma destul de marisoara alocata acestei operatiuni de „shopping” nu a atras doar atentia celor care au sarit ca arsi de aceste cheltuieli nejustificate, cerand interventia de urgenta a inspectorilor Curtii de Conturi, dar si a initiatilor sistemului, care nu inceteaza a face haz de necaz. Pentru ca, dupa cum se susoteste la nivelul altor structuri, ofiterii de politie judiciara si procurorii nu mai pot recupera „sticlele de Cola” speciale pe care le-au inmanat, fara documente justificative, pentru a putea sustine apoi ca interceptarile au fost facute chiar de ei, la audierile din sediul DNA ! Pentru ca daca le-ar cere acum inapoi nu ar face decat sa recunoasca justetea solicitarilor aparatorilor unora dintre inculpati, care cer sa afle cum au fost inregistrati, stiu ei bine de ce ! Iar cum, la randul lor, „praduitorii” nu au mai fost contactati de cei de la DNA, care se tem sa nu fie la randul lor interceptati cand isi cer tehnica data „pe neveu” inapoi, unii dintre colaboratori au ramas pe cap cu „sticlele de Cola” cu care se plimbau in mana pe la prieteni! Astfel ca, pana ce acest nou scandal monstru va exploda in toata „grandoarea” sa, cei de la DNA se doteaza de urgenta cu o noua tehnica de filaj, cu care sa o inlocuiasca pe cea ramasa la „spionii” de ocazie…(Catalin Tache).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here