Guvernul Dragnea le fură azi românilor banii care ar trebui să le asigure viitorul

0
379

Guvernul Dragnea le fură azi românilor banii care ar trebui să le asigure viitorul, a tras un semnal de alarmă miercuri, pe pagina sa de socializare, fostul premier Victor Ponta.

„Se discută la televizor zi de zi despre „Statul Paralel”, despre Referendumul pentru familie (nu e aşa că Liviu Dragnea este cel mai bun exemplu de „familie tradiţională”), despre Coldea şi Kovesi… Şi în fiecare zi viaţa noastră adevărată este afectată pentru anii care urmează / iar Guvernul ne fură azi banii noştri care ar trebui să ne asigure viitorul”, a declarat Ponta, care a detaliat în continuare la ce se referă.

  1. Eu am atras atenţia că în 2017 în fiecare lună a anului 1 miliard de euro a ieşit din ţară prin deficitul comercial (importăm mai mult decât exportăm) / în 2018 lucrurile arată deja mai rău şi vom avea în jur de 15 miliarde euro care ne ies din ţară pentru cei care ne vând tot felul de lucruri – de la mâncare la mobilă şi autoturisme (pe care le cumpărăm din import deşi avem şi producţia noastră internă) – dar nimeni nu spune nimic de asta.
  2. Pentru că Produsul Intern Brut a crescut (din consum şi nu din investiţii) pe hârtie Guvernul poate să facă deficit mai mare, adică să cheltuiască mai mult decât are bani încasaţi la buget / aşa că la cei 15 miliarde euro de la punctul 1 adăugaţi încă minim 5 miliarde de euro (plus dobânzi) împrumuturi pentru finanţarea acestui deficit = iată cum ajungem la 20 miliarde anual pe care o să îi plătim în anii care urmează. Pe bune dreptate l-am criticat pe Băsescu în 2010 când ne-a făcut să împrumutăm 20 de miliarde de la FMI / CE / BM – păi Guvernele lui Dragnea ne „paradesc” de 20 miliarde în fiecare an şi nu mai zice nimeni nimic!!!!
  3. Anul trecut, ca să facă rost de bani, Guvernul a tăiat investiţiile publice şi a luat toţi banii obţinuţi de Companiile de stat (profituri făcute prin reformele şi managementul din 2013-2016) / aceste companii nu mai fac investiţii, nu mai modernizează nimic din infrastructură, doar doar salarii mari la noii şefi numiţi politic de PSD sau ALDE / şi aşa am ajuns în 2017 ţara care a avut cea mai mare creştere din Europa (cred şi din lume) a preţurilor la energie = factura la persoane fizice şi firme a crescut substanţial – dar nimeni nu se plânge!
  4. Dincolo de minciunile spuse la televizor şi în Parlament pe tema fondurilor europene atrase (toţi miniştrii au învăţat şmecheria ca la steagurile lui Pristanda – să numere banii de la agricultură când sunt întrebaţi de fondurile structurale şi de coeziune – adică să aduni mere cu pere ) cifrele Comisiei Europene pentru România sunt ffff clare = absorbţie 4,7% pentru exerciţiul financiar care se termină în 2020!!!! Restul e prosteală şi propagandă televizată – dar nu ne interesează.
  5. Cea mai mare hoţie comunistă este furtul banilor de la Pilonul 2 de pensii unde au cotizat cei cu vârsta sub 47 de ani ( adică cei tineri, dinamici, cu salarii mai mari şi care nu vor lua bani mai devreme de 2035) – adică banii care erau puşi să asigure pensia celor mai tineri sunt cheltuiţi azi ca să acopere găurile Guvernului incompetent / iar în 2035 nu o să fie bani nici pentru pensiile de stat de la Pilonul 1 nici pentru cele private de la Pilonul 2!!!! Dar nu se plânge nimeni. O minciună comunistă este povestea că sistemul va fi opţional – decid eu dacă îi dau banii acum Guvernului să îi cheltuie şi îmi dă el mie (de unde???) peste 20-25 de ani sau îi pun la un fond privat!!! Păi tocmai asta era ideea înfiinţării Pilonului 2 – să reducem riscul şi povara pentru Stat să plătească pensii când nu mai are bani (deja deficitul la Fondul de Pensii este uriaş şi creşte în fiecare an)!

„Suntem la fel de inconştienţi şi incompetenţi ca şi înainte de Criza din 2009 / când va venii următoarea o să suferim la fel de tare – pentru că nu vrem să învăţăm niciodată nici măcar din propriile greşeli”, a concluzionat Ponta. (Dana B.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here