„Încetaţi să-l tot comparaţi pe Viktor Orban cu Liviu Dragnea, din cel puţin două motive”

0
320

Liviu Dragnea n-ar trebui comparat cu Viktor Orban, consideră jurnalistul Liviu Avram, în opinia căruia între cei doi există nişte diferenţe majore. Iar prima dintre ele ar fi că unul dintre cei doi a şi livrat ceea ce a promis în campanie. Iar acela nu-i Liviu Dragnea:

„Încetaţi să-l tot comparaţi pe Viktor Orban cu Liviu Dragnea, din cel puţin două motive:

– În 2010, 2014 şi 2018, Orban a livrat cam ceea ce a promis în campanie. Nu e cazul la Dragnea, care una a promis şi cu totul altceva livrează.
– În 2018, Orban a câştigat 66% din mandate (şi 49% vot popular) la o prezenţă la vot de aproape 70%. Dragnea a câştigat 46% la o prezenţă la vot de sub 40%.

E o diferenţă de tracţiune semnificativă între cei doi. Ştiu că în alegeri (spre deosebire de referendum) cine nu votează nu contează, dar şi prezenţa la vot este, totuşi, unul dintre factorii pe care (măcar moral) se sprijină legitimitatea unui lider politic”, scrie pe Facebook jurnalistul Liviu Avram, în contextul în care Viktor Orban a obţinut o victorie categorică în alegeri iar comentariile despre asemănările politicianului maghiar cu Dragnea au început să curgă. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here