PSD vrea să-l pună din nou pe Cazimir Ionescu în Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securităţii

0
608

PSD l-a nominalizat pe Cazimir Ionescu, judecat pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriada, în noul Colegiu al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii care urmează să fie validat vineri de Parlament.

Reamintim că la Mineriada din 13-15 iunie 1990 au murit împuşcate 4 persoane, alte 1.338 de persoane au fost bătute sau torturate, după ce, potrivit procurorilor militari, autorităţile statului au declanşat un atac violent împotriva manifestanţilor aflaţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, care militau în principal pentru adoptarea punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara şi îşi exprimau, în mod paşnic, opiniile politice în contradicţie cu cele ale majorităţii care forma puterea politică la acel moment.

Cazimir Ionescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar în iunie 2017 pentru crime împotriva umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990, presupusele fapte săvârşite în calitate de vicepreşedinte al primului parlament post-revoluţionar (Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională – CPUN).

Cazimir Ionescu face parte şi acum din Colegiul CNSAS, dar mandatul său a expirat şi aceasta era ocazia ca PSD să îl înlocuiască cu un alt reprezentant. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here