EXPLOZIV/Procurorii „unităţii de elită” (DNA-ST Ploiești) falsifică și testele poligraf

0
592

Deputatul Andreea Cosma reclamă, într-o interpelare adresată ministrului Carmen Dan, că pe lângă presiunile făcute pentru depunerea de denunţuri, procurorii „unităţii de elită” ar fi falsificat şi unele teste poligraf.

Andreea Cosma a sustinut că procurorii apelau adesea la testări la IPJ Buzău, care ar avea aparatură vechea, mult mai uşor de „măsluit”, în timp ce în sediul de la Prahova ar exista aparatură modernă.

„Din informaţiile pe care le deţin a rezultat că echipamentul de la IPJ Prahova este unul performant, de ultimă generaţie, în timp ce echipamentul de la IPJ Buzău este unul vechi, neperformant şi permite falsigicarea testului”, notifica Andreea Cosma în interpelare.

„Vă rog să dispuneţi verificări şi să-mi comunicaţi câţi martori, suspecţi sau inculpaţi au fost aduşi de către DNA Ploieşi la IPJ Buzău pentru testarea poligraf din anul 2013 şi până în prezent. Totodată, prin comparaţie, vă rog să dispuneţi verificări şi să-mi comunicaţi câţi martori, suspecţi sau inculpaţi au fost trimiţi de către DNA Ploieşti la IPJ Prahova, pentru testarea poligraf din anul 2013 şi până în prezent.”, precizeaza Andreea Cosma în document.

„Ministrul de Interne este un ministru care a reacţionat prompt şi hotărât de fiecare dată la solicitări şi sunt convinsă că va reacţiona urgent la această interpelare şi la conţinut. Oricum, răspunsul are o durată de 30 de zile, timp în care se vor face verificări. Am aşteptări, normal. Am primit numeroase informaţii de la cetăţenii din Prahova.”, a sustinut deputatul la România TV.

„Susţin că este ceva în neregulă cu toţi cei care sunt martori sau inculpaţi la DNA Ploieşti. Sunt duşi la poligraf la Buzău şi tocmai de aceea vreau să văd, prin comparaţie, câţi au folosit testarea de la Buzău şi câţi de la Ploieşti. E o aparatură mult mai modernă la Ploieşti şi nu văd deplasarea până la Buzău. (…) Eu îmi asum cererea făcută, se vor face verificări. E e dreptul meu să fac interpelare.”, a declarat Andreea Cosma. (Irinel I.).

 

Articolul EXPLOZIV/Procurorii „unităţii de elită” (DNA-ST Ploiești) falsifică și testele poligraf apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here