Judecătorul Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanţa a fost sancţionat de Secţia pentru judecători a CSM după ce a publicat un articol critic cu privire la CCR privind ancheta DNA pe Ordonanţa 13

0
334

Judecătorul Ciprian Coadă de la Curtea de Apel Constanţa a fost sancţionat de Secţia pentru judecători a CSM cu diminuarea salariului brut cu 5% pe o perioadă de două luni, după ce a publicat un articol critic cu privire la CCR privind ancheta DNA pe Ordonanţa 13, decizie invocată, reamintim, şi de Tudorel Toader ca argument pentru suspendare Codruţei Kovesi.

Magistratul a fost găsit vinovat pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera a) (manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu – n.red.) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Decizia Secţiei disciplinare pentru judecători a CSM poate fi contestată la Înalta Curte.

Ciprian Coadă a criticat, într-un editorial, decizia prin care CCR a constatat existenţa unui conflict juridic de natura constituţională între Ministerul Public/DNA şi Guvern, în cazul anchetei adoptării OUG 13/2017 de modificare a Codurilor Penale. Cazul a fost deschis la solicitarea Curţii Constituţionale. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here