Va pleca într-un turneu în ţară la filialele PSD.

0
150

Aflat printre cei ce nu au putut candida, la Congres, pentru o funcţie de conducere în PSD căci Dragnea a schimbat peste noapte regulile alegerilor, deputatul PSD Liviu Pleşoianu transmite, pe Facebook, că nu se va lăsa şi că va începe un turneu prin ţară.

„Foarte mulţi dintre cei aproape 4.000 de oameni care au participat la Congresul de astăzi m-au abordat felicitându-mă şi invitându-mă în oraşele lor. …Ştiţi ce? Voi merge! Dacă unii ignoră mesajele pe care le transmit, inclusiv cele referitoare la „Proiectul de Ţară”, atunci voi începe să merg prin… ţară. Cred că am fost prea rezervat până acum,    dintr-o modestie care uneori poate deveni păguboasă. Începând de azi însă se va vedea altă faţă a mea. Aviz celor care au impresia că, ignorându-mă, mă pot scoate în afara jocului”, scrie, pe Facebook, deputatul.

Reamintim că Liviu Pleşoianu ar fi dorit să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului, lucru care n-a mai fost posibil după ce Liviu Dragnea a impus la CEx sistemul de alegeri pe criterii geografice, mai exact pe regiuni, fiecare regiune urmând să dea un vicepreşedinte femeie şi unul bărbat. Acest sistem a fost criticat virulent de personaje notorii din PSD, precum Codrin Ştefănescu, care a deplâns faptul că oameni ca Pleşoianu şi Şerban Nicolae sunt scoşi astfel din cărţi.

Nu doar alegerile pentru vicepreşedinte au fost „viciate”, din punctul de vedere al unora, ci şi cele pentru funcţia de preşedinte executiv, câştigat, fără emoţii de Dăncilă. Astfel, Nicolae Bănicioiu, care aspira şi el la acelaşi post, a susţinut că votul s-a încheiat înainte să înceapă.

La rândul său, Ecaterina Andronescu a susţinut că în PSD nu mai este democraţie.

„Nu am avut nicio şansă. Au fost chemaţi preşedinţii de organizaţii şi li s-a spus pe cine să voteze. Totul a fost foarte bine organizat. Nu am avut posibilitatea să vorbesc înainte de vot, sper să mă lase după. Vreau să le dau oamenilor o speranţă că lucrurile se pot îndrepta”, a declarat Andronescu, citată de ziare.com.

Mai amintim în context că Pleşoianu, personaj deosebit de vocal, are ambiţii mari, sau cel puţin aşa declara. Pe scurt, social-democratul a anunţat în repetate rânduri că vrea să candideze la preşedinţia ţării, indiferent dacă va fi susţinut sau nu de PSD. (Dana B.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here