Ministrul de Justitie a dat noi informatii despre procedura de extradare a lui Sebastian Ghita

0
643

Sebastian Ghita dat in urmarire nationalaMinistrul Justiției, Tudorel Toader, a oferit, luni, ultimele detalii legate de procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță. Acesta a anunțat că va trimite noi documente în Serbia, pentru a lămuri situația juridică a inculpatului față de autoritățile din țara vecină.

„Documentele solicitate se refereau la natura și conținutul faptelor săvârșite. Adică, modul de desfășurare a activității infracționale, pentru că știți că este și condiția aceea a dublei incriminări. Prin urmare, judecătorii din Serbia au solicitat suplimentar referiri cu privire la natura, conținutul, modul de desfășurare a activității infracționale. Documentele au ajuns la Ministerul Justiției săptămâna trecută. Ministerul Justiției a solicitat Curții de Apel Ploiești informațiile necesare. Le-am primit. Astăzi, vom primi de la Curtea de Apel Ploiești originalul documentelor respective și, în momentul în care le primim, le vom trimitem imediat în Serbia. Noi vorbim despre ceea ce au solicitat și răspunsul pe care l-am formulat. Sigur, dacă vor considera necesar să solicite și altceva, imediat vom răspunde.”, a spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a adăugat că la finalul lunii martie va avea o întâlnire cu ministrul Justiției din Serbia, iar o discuție despre extrădarea lui Sebastian Ghiță va fi una „inevitabilă”.

Reamintim că, săptămâna trecută, președinții României și Serbiei au avut pe agenda discuțiilor situația fugarului Sebastian Ghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here