EXCLUSIV/Hoara. Marcel Hoara. Oficial, fost pedelist. Neoficial, fost contrabandist. In Tigareta II – Comisarul de Prahova

0
627

Hoara. Marcel Hoara. Cine nu si-l aminteste pe pedelistul de la Economie care a incasat cateva scatoalce de la manifestantii din piata, in 2010? Perceput mai mult ca si caratorul de geanta a lui Videanu cand acesta era Ministru! Din Anexa S-207, insa, dintr-un dosar secretizat, cu zeci de pagini, cu adnotari din registrul de vizitatori la U.M. 0313, cine apare in ziua de 01.04.1998 (cu 2 saptamani inainte de producerea asa-zisei operatiuni Tigareta 2 – adica contrabanda cu arme ascunsa sub una cu tigari), la orele 12.13, in biroul de la Cotroceni al colonelului SPP Trutulescu Gheorghe? Nimeni altul decat un anume HOARA Marcel (buletin seria BU nr. 141708). Adica actualul penelist ex-pedelist si ex-secretar de stat la ex-ministrul Videanu. Cum omul nu poate fi lasat sa treaca nici strada decat dus de mana, a fost insotit in acea zi din 1998, la Cotroceni, dupa cum reiese din Registrul UM 0313, de Radu Gheorghe Catalin (ofiter acoperit SRI-legitimatie acces aeroport international Otopeni seria B nr. R265005). Prezenta zilnica timp de aproape o saptamana, pret de cateva ore bune, a celor mai sus mentionati indica familiarizarea cu un anume gen de activitate si punerea la punct a unui plan de cooperare intre ofiterii (oficiali si acoperiti) ai SRI si cei ai SPP, in vederea indeplinirii unei „misiuni”. Conduse de colonelul Ion Rusan, seful diviziunii Filaj a SRI. Unitatea sa a primit si a executat misiuni de sprijin al SPP (serviciul sau fiind subordonat operativ pe durata operatiunii, generalului de brigada Mihai Stan – loctiitorul directorului SPP pentru siguranta si protectie informativa, fostul loctiitor al lui Virgil Magureanu destituit ulterior pentru neglijenta in cazul Berevoiesti), alaturi de ofiteri din filajul MApN (subordonat Directiei Informatii Militare), prezenti si ei in operatiunea din noaptea de 16 – 17.04.1998. Misiunile SRI se limitau la contrafilaj in afara Bazei 90 transport Aerian Otopeni, in timp ce din interiorul acesteia, contrafilajul era realizat de DIA. Sigur, toti astia “nu se intalneau ca sa faca infractiuni de stat”, ei doar puneau la cale transporturri speciale avand ca marfa arme romanesti DE CONTRABANDA, destinate zonelor de conflict militar, supuse EMBARGOULUI international. Acum, citind biografia dlui Hoara Marcel se observa ca fix din aprilie 1998, activitatea sa total obscura, ia o turnura spectaculoasa in sensul ca din profesorul de istorie la scoala generala nr. 3 din Motru (promotie 1995 al unei universitati particulare din Sibiu), este catapultat direct la Bucuresti intr-o functie de conducere la ministerul Economiei si Finantelor, unde se cerea pregatire economica….

(Raisa Ekaterina Ivatenko)

Articolul EXCLUSIV/Hoara. Marcel Hoara. Oficial, fost pedelist. Neoficial, fost contrabandist. In Tigareta II – Comisarul de Prahova apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here