Biologi, biochimişti şi chimişti din laboratoarele de toxicologie şi medicină legală, oameni care lucrează în condiţii deosebite s-au trezit că, salariile le-au scăzut

0
366

Deputatul PNL Dan Vîlceanu atrage atenţia, printr-o postare pe Facebook, că mai mulţi angajaţi din domeniul medical din judeţul Gorj i-au semnalat că, după aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile nu numai că nu le-au crescut, aşa cum au promis guvernanţii, ba chiar scad.

„(Salarile n.r.) nu cresc, aşa cum spune ministrul Muncii Olguţa Vasilescu, ci scad! Este vorba despre biologi, biochimişti şi chimişti din laboratoarele de toxicologie şi medicină legală, oameni care lucrează în condiţii deosebite. Acestor salariaţi le-a scăzut salariul începând cu 1 ianuarie 2017, iar aplicarea Legii 153/2017 le diminuează salariul de bază. În aceeaşi situaţie sunt şi angajaţi din educaţie sau ai Institutului Naţional de Criminalistică”, scrie liberalul, pe pagina sa de Facebook.

În acest context, deputatul anunţă că marţi va merge în Comisia de Muncă unde se discută proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.91/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru a susţine cauza gorjenilor cărora le-au scăzut salariile.

„Un număr de 652 de biologi, chimişti şi biochimişti au semnat amendamente la această lege, pentru a repara nedreptăţile. Şi ei au fost păcăliţi de actualul Guvern că le cresc salariile şi în realitate acestea au scăzut cu câteva sute de lei.” (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here