Sistemul privat, distrus de Guvernul Dăncilă. Un senator liberal intervine

0
860

Senatorul Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL, susţine într-un comunicat, că prim-ministrul Viorica Dăncilă a făcut promisiuni pe care nu le va putea onora, iar, aşa cum arată perspectivele economice, Guvernul va umbla la taxe şi impozite, pentru a le majora, chiar din vară, când doamna Dăncilă va mai fi doar un alt fost premier al PSD, nu al României.

„Doamna Viorica Dăncilă a promis că, atâta timp cât va fi ea prim-ministru, nu se va introduce nici un impozit nou şi nu se vor majora taxe. Cei mai naivi ar fi putut chiar să o creadă. Când a făcut această afirmaţie, doamna Dăncilă ori a fost imprudentă, ori nu a ştiut în ce se bagă, ori deja ştie cine este următorul prim-ministru, începând din vară şi până la Crăciunul din 2018. Când spun acest lucru, am în vedere faptul că toate perspectivele economice ne arată cât se poate de clar că Guvernul va deraia puternic din punct de vedere bugetar, deoarece: cheltuielile cu salariile au fost subdimensionate în buget pentru aproape toţi ordonatorii de credite, deci mai trebuie bani; încasările la buget din contribuţii sociale şi impozite pe salarii nu vor fi la nivelul estimat de Guvern pentru că mediu de afaceri nu acceptă falsa revoluţie a transferului de contribuţii; rambursările de la Uniunea Europeană nu au cum să intre în România, atâta timp cât nu cheltuim banii şi nu-i cerem spre decontare. Acesta este contextul previzibil care o îl va determina pe Liviu Dragnea să o schimbe şi pe doamna Dăncilă, însă, în condiţii deosebit de grave pentru mediul economic din România”, a declarat liderul senatorilor PNL din Senat.

Acesta anticipează un eşec de proporţii al aşa-numitei „revoluţii fiscale”, aducând argumente din zona întreprinderilor mici şi mijlocii din România.

„Guvernul vrea bani tot mai mulţi, pe spinarea mediului privat. Nu cred că este vreun agent economic din România căruia să nu-i tremure picioarele când aude că e şedinţă de Guvern şi se discută o nouă ordonanţă de modificare a Codului fiscal! Vă pot spune cu certitudine că oamenii de afaceri se aşteaptă ca, în scurt timp, pentru a redresa deficitul de încasări la bugetul general consolidat, să apară impozite noi şi majorări ale celor existente.

Rămân la convingerea că neşansa a făcut să avem un guvern PSD, total incompetent, chiar într-un moment economic favorabil, atunci când ar fi trebuit să sprijinim agentul economic român să fie mai puternic, mai competitiv, mai dinamic pe piaţa europeană.”, a explicat Iulian Dumitrescu, prim-vicepreşedinte PNL.( www.republikanews.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here