Buzau: Trei tineri au plecat costumati ca de ski, dar nu la partie, ci la furat (VIDEO)

0
1121

hotiPoliţişti de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au identificat principalii bănuiţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme şi de componente ale acestora, comise pe raza municipiului Buzău.

Din cercetări a reieşit faptul că, în nopţile de 4 spre 5 ianuarie şi 11 spre 12 februarie 2018, trei tineri din Şarânga, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, s-ar fi deplasat cu o mașină, în Buzău, de unde ar fi sustras, din autoturisme, bunuri în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

Folosindu-se de mănuşi şi măşti de schi, pentru a nu fi recunoscuţi, ar fi sustras componente exterioare de la două autoturisme şi ar fi pătruns în interiorul altor saşe, de unde ar fi furat bunuri (aparate radio cd, staţii de emisie recepţie, extinctoare şi altele).

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, cei în cauză au fost depistaţi ieri, 20 februarie, pe raza localităţii Şarânga. Astfel, au fost recuperate bunurile sustrase, în proporţie de 90%.

Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, luați niște măsuri de precauţie:

Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS).

Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiți doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideți complet toate geamurile.

Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.

Dacă totuși se întâmplă să aveți parte de o astfel de situație neplăcută, în care ați găsit mașina spartă, primul lucru pe care îl faceți este să sunați la Poliție. Nu atingeți autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe polițiști către autor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here