ICCJ/ Rãzvan Alexe: Nu am dat bani familiei Cosma. Am fost presat de Negulescu

0
839

Afaceristul Razvan Alexe, audiat la ICCJ in dosarul lui Mircea si Vlad Cosma, a declarat ca nu a dat bani niciunui membru al familiei Cosma, recunoscand presiunile facute de procurori asupra sa pentru a-l determina sa sustina acuzatiile din dosar.

Alexe a recunoscut ca, la sfatul avocatilor sai, a optat pentru recunoasterea acuzatiilor pentru a beneficia de reducerea pedepsei. In faza de apel, insa, Razvan Alexe s-a razgandit.

Acesta a mai spus ca totul i se trage de la presiunea pe care procurorii au exercitat-o asupra sa in perioada in care era in arest.

Redam pasajul din dialogul dintre judecatorul ICCJ si Razvan Alexe, in care acesta din urma declara in ultimul cuvant ca nu a dat bani familiei Cosma:

Razvan Alexe: N-am dat bani familiei Cosma. Regret cele intamplate!

Judecator: Va intreb in ultimul cuvant. Ati dat bani?

Razvan Alexe: N-am dat bani

La rândul său, fostul deputat Vlad Cosma şi-a susţinut în continuare nevinovăţia, afirmând că martorii din dosar au fost forţaţi să mintă.

„Ce cred eu că s-a întâmplat? Nu am să reiau ce anume a declarat scânteia din mintea procurorului Negulescu, care, citez: a vrut să ne paradească (…). Răzvan Alexe era în arest şi a acceptat să facă un deal. Astăzi, martorii folosiţi în acuzare de DNA – respectiv, Răzvan Alexe afirmă cum a fost fortat să mintă şi să spună cum ne-a dat bani. Tot din această strategie a DNA a făcut parte secretara domnului Alexe, care, în final, a avut curaj să spună ce s-a întâmplat”, a declarat Vlad Cosma în faţa judecătorilor.( http://ph-online.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here