Principala miză va fi „mazilirea” opozanţilor Dragnea

0
246

Înăbuşirea oricărei forme de opoziţie în PSD, execuţia rivalilor şi distragerea atenţiei de la problemele guvernării sunt motivele pentru care Dragnea a convocat un Congres extraordinar al PSD, susţine Adevărul.

Convocat la insistenţele lui Liviu Dragnea – în condiţiile în care unii grei ai PSD nu-l vedea deloc drept necesar – congresul extraordinar al PSD va avea trei mize: mazilirea unor vicepreşedinţi care nu-i sunt loiali liderului PSD, ridicarea interdicţiilor pentru social-democraţii cercetaţi penal şi acordarea unui vot de încredere, simbolic, pentru Liviu Dragnea, care oricum nu poate fi dat jos, au declarat surse politice pentru „Adevărul.”

Principala miză va fi „mazilirea” opozanţilor Dragnea, arată sursa citată. Printre cei vizaţi de liderul PSD s-ar număra Nicolae Bănicioiu şi Ionuţ Vulpescu, foşti miniştri în guvernarea Ponta, care au rămas foarte apropiaţi de fostul premier, aflat acum în război deschis cu Liviu Dragnea, Georgian Pop, fost preşedinte al Comisiei pentru controlul SRI din Parlament, pe care liderul PSD îl suspectează că e prea apropiat de serviciile de informaţii.

De asemenea, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, cel care l-a susţinut pe Tudose în războiul cu Dragnea, va fi mazilit, arată Adevărul. Nici fostul premier Mihai Tudose nu este sigur că va rămâne vicepreşedinte al partidului, căci se pare că Dragnea „nici nu a uitat, nici nu a iertat“ răzvrătirea acestuia şi vrea să-l lase fără nicio funcţie de conducere.(Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here