GAFĂ: Mascații prahoveni au intrat peste doi pensionari nevinovați. Reacția IPJ Prahova

0
995

Mascații prahoveni au intrat peste doi pensionari nevinovați

Caz stupid în care au fost implicați mascații de la Poliția Prahova. Aceștia au descins la o adresă din București, unde se aflau persoane care n-aveau legătură cu cazul. 

Mascații căutau o femeie suspectă de înșelăciune. Potrivit Digi 24 însă, în apartament se aflau doi pensionari care veniseră în prima lor vizită la viitorul ginere și fiica acestora.

Polițiștii, care aveau mandat pentru adresa respectivă, au urmat însă procedurile standard. Au intrat cu forța, i-au percheziționat pe cei din apartament.

Civilii susțin însă că intervenția a fost făcută cu exces de zel.

Corneliu Riegler, proprietar: „N-au sunat la uşă. Şi-au făcut simţită prezenţa lovind cu berbece în uşă şi dând cu picioarele în uşă, în condiţiile în care uşa era descuiată. Ar fi putut să apese pe clanţă şi să intre normal”.

Corneliu Riegler: „Au pus-o în genunchi şi cu mâinile la ceafă şi cu puşca îndreptată spre ea. Din bucătărie a ieşit mama acesteia de 70 de ani. Au luat-o de păr şi au trântit-o aici în hol Din această direcţie a venit tatăl de 70 de ani. Pe el l-au lovit cu patul puştii”, susține proprietarul.

Comunicatul IPJ Prahova:

În urma aparitiei în spațiul public a unor comentarii legate de o percheziție domiciliara efectuată ieri de polițiștii prahoveni în municipiul București, vă comunicăm următoarele:

La data de 15 februarie 2018, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova s-au deplasat în municipiul București, pentru efectuarea unei percheziții domiciliare în baza unui mandat emis de catre judecatorul de drepturi si libertati, cu respectarea prevederilor Codului de Procedura Penala.

La adresa indicată în mandat, după ce au sunat la ușă, conform procedurii, polițiștii au încercat pătrunderea în locuință prin forțarea ușii de acces, dar, în același timp, persoanele aflate în interior au răspuns și au deschis calea de acces. În urma identificarii persoanelor aflate in locuința si a primelor verificari in cauza, s-a stabilit ca acestea nu au legătură cu dosarul penal aflat in cercetare, astfel că nu s-a continuat activitatea procedurală de percheziție.

Până în prezent, la unitățile de poliție nu a fost depusa nicio plângere cu privire la modul de interventie în acest sens..( www.republikanews.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here