PNL vrea să atace la Curtea Constituţională proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş

0
798

„Am luat decizia de a ataca la Curtea Constituţională Legea de înfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş. Nu atacăm UDMR, noi atacăm o procedură, care după părerea noastră este neconstituţională, cu atât mai mult cu cât există deja pronunţarea unei puteri – puterea judecătorească – în cazul respectiv şi cu cât iese din regulă că şcolile se înfiinţează, conform legii educaţiei, prin ordin de ministru la propunerea autorităţilor locale. Avem deja o decizie judecătorească ce a constatat nelegalitatea înfiinţării acestui liceu, ca atare adoptarea prin lege mi se pare o procedură neconstituţională şi atacăm tot ceea ce ni se pare neconstituţional. (…) Nu pot accepta ca o instituţie şcolară să fie înfiinţată pe lege, asta înseamnă că până la urmă ajungi la situaţia când nu poţi să înfiinţezi decât prin lege”, a declarat Orban.

Preşedintele PNL a respins acuzaţiile lansate de liderul UDMR Kelemen Hunor, potrivit cărora PNL s-a transformat într-un partid ultranaţionalist.

„Noi suntem partidul naţional, care reprezintă şi care ne batem pentru reprezentarea şi afirmarea intereselor României şi a naţiunii române, ca atare nu văd la ce se referă domnul Hunor. Dacă nu-i convin anumite poziţii ale noastre, este problema dumnealui”, a precizat Orban.(Dana B.).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here