Sir John Scarlet îl reprezinta pe fiul răposatului Dan Adamescu în procesul de extrădare care se judecă la Londra.

0
257

Alexander Adamescu, fiul decedatului patron al publicaţiei România Liberă, Dan Adamescu, i-a angajat pe fostul şef MI6 – serviciu de informaţii britanic, şi un fost consilier în cabinetul Blair drept experţi în procesul de extrădare care se judecă la Londra.

Informaţia a fost publicată la sfârşitul săptămânii trecute de Daily Mail, care a prezentat familia Adamescu drept victima răzbunării fostului premier Victor Ponta. Articolul reia acuzaţiile la adresa justiţiei române şi teoria unei conspiraţii împotriva afaceristului decedat, elementul de noutate fiind însă faptul că Alexander Adamescu l-a angajat pe Sir John Scarlet, fost şef MI6 în perioada 2004 – 2009.

“Sir John, în calitate de şef al MI6, a întocmit aşa numitul dosar al “armelor de distrugere în masă” în cazul Saddam Hussein, informaţii care ulterior s-au dovedit a fi false, i-a dat lui Blair justificarea de care avea nevoie pentru a convinge membrii parlamentului să accepte invazia Irakului de către Marea Britanie. Astăzi, Sir John şi Carlile (fost consilier) au o firmă de consultanţă strategică. Ei au fost angajaţi de Adamescu”, notează tabloidul britanic Daily Mail.

Potrivit Daily Mail, echipa de avocaţi a lui Adamescu jr. se bazează în procesul de extrădare pe un raport întocmit de Sir John Scarlett şi Lord Carlile. “Bazându-se pe mărturiile a zece surse, inclusiv ale unor lideri importanţi din politica românească, raportul se întinde pe mai bine de 30 de pagini şi susţine că obiectivul principal al încercării României de a obţine extrădarea lui Alexander Adamescu este de a bloca finanţele familiei „pentru a-i reduce la tăcere ziarul” (nr România Liberă)”, scrie Daily Mail în articolul publicat vineri. (Corina U.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here