Oficial Ziua Unirii Basarabiei cu Ţara. Aleşii au votat marţi organizarea unei şedinţe solemne a camerelor reunite ale Parlamentului în ziua de 27 martie.

0
695

Cele peste 130 de organizaţii non-guvernamentale şi instituţii ale societăţii civile din România, Republica Moldova şi Diaspora românească din cadrul Alianţei pentru Centenar salută decizia adoptată prin vot de Parlamentul României de a celebra Ziua Unirii Basarabiei cu Ţara prin şedinţă solemnă.

Evenimentul este urmarea efortului de convingere a clasei politice româneşti de a pune temporar stop în lupta politică pe durata acestei zile simbolice, pentru a aduce un omagiu uneia dintre cele mai merituoase generaţii de români: cea care a înfăptuit Marea Unire, transmite Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

„Data de 27 martie 1918 are o deosebită însemnătate pentru istoria României şi salutăm gestul firesc al Parlamentului, ca principal for reprezentativ al cetăţenilor români. Şedinţa solemnă pe care Parlamentul României o va organiza cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara este un semnal că 2018, Anul Centenar, este despre Basarabia, prima provincie unită cu Ţara”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, organizaţie membră a Alianţei pentru Centenar.

În acest context, Alianţa pentru Centenar lansează un apel către partidele politice din România, cerându-le acestora să nu încerce să obţină capital de imagine cu ocazia şedinţei solemne din 27 martie 2018 şi aminteşte că Unirea provinciilor istorice ale României pe parcursul anului 1918 a fost un proiect de larg consens naţional, la care şi-au dat mâna toate forţele politice ale vremii.(Dana B.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here