Cum alegi canapeaua pentru living

0
1239

Canapeaua este una dintre piesele forte din living, este acea bucata de mobila care domina incaperea dar care, la final de zi,  te imbie sa te relaxezi si sa limpezesti gandurile. Daca ai reusit sa alegi canapeaua perfecta, aspectul incaperii se mentine primitor si cald. In functie de aceasta te poti apoi orienta catre celelalte obiecte ce vor decora aceasta camera: draperii, mobila, covor, masa de cafea, s.a.

Modele extensibile sunt solutii potrivite atat pentru locuintele mici cat si pentru cele cu dimensiuni generoase pentru ca, pe langa aspectul inedit pe care il au, vin cu locuri de odihna si cu surplus de spatiu de depozitare.

Pentru ca sarcina de cautare a unei canapele extensibile sa nu fie una covarsitoare este bine sa iti faci o lista cu criteriile de care trebuie sa tii seama:  forma si design,  textura si materiale, dimensiuni, culoare, mod de extindere.

Forma si design-ul sunt acele detalii care ofera personalitate, care inspira tonul stilistic  pentru intraga incapere. Daca doresti sa te bucuri de un living modern sunt recomandate modele de canapele cu linii minimaliste, acestea infrumuseteaza cu  simplitatea caracteristica. In living-urile clasice sunt mai potrivite canapele cu brate voluminoase, aceste imprima o eleganta aparte. Modele de tip chesterfield sunt potrivite pentru incaperile somptuoase, datorita aspectului usor sobru pe care il confera.

Dimensiunile trebuie alese in functie de suprafata incaperii, dar si de modul in care va fi pozitionata. In living-urile mici sunt mai potrivite canapelele extensibile de doua sau trei locuri, asezate langa perete. Pentru spatiile mari pot fi achizitionate piese mari, voluminoase potrivite pentru patru- cinci persoane.

Textura, materiale si culoare

Aceste caracteristici tin mai mult de preferintele personale. Trebuie totusi sa tii seama ca piesele ce au in compozitie piele ecologica sau piele naturala se curata si se intretin mai usor fata de cele realizate din materiale textil. Stofele textile, pe de alta parte imprima un aer mai cald si mai prietenos, pe cand cele din piele surprind prin eleganta si bun gust.

Culorile neutre ofera mai multe posibilitati de combinare dar si un acel cuminte. Canapelele extensibile in culori aprinse sunt o pata de culoare, confera dinamism si domina. Modele cu imprimeuri sunt elegante si atrag prin vitalitate si eleganta, insufla prospetime si indulcesc incaperea.

Canapelele cu imprimeuri orientale sunt dinamice surprind prin culorile intense si imprimeurile puternice. Astfel de modele sunt somptuoase dar in acelasi timp irezistibile si imbie la trandaveala.

Mod de extindere

In prezent producatorii au dezvoltat trei tipuri de extindere: prin pliere,  prin rabatare si prin glisare. Fiecare dintre cele trei sisteme vine cu anumite avantaje. Primul este integrat pe canapelele foarte compacte si ofera un pus de spatiu in jur. Al doilea mod este mai potrivit pentru canapele ce sunt pozitionate in apropiere de perete, iar cel de-al treilea este cel mai usor de manevrat.

Daca analizezi cu atentie aspectele expuse in randurile anterioare, alegerea canapelei perfecte devine o sarcina cu adevarat placuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here