„Am observat că refuzul meu de a participa la UM Digi 24, la o dezbatere despre statul paralel, a fost urmat de o serie de atacuri care au depăşit cu mult cadrul jurnalistic normal”

0
206

Potrivit liderului ALDE, statul de drept din România este sub asediul sistemului paralel de putere, iar majoritatea românilor „văd cu îngrijorare că România a cunoscut un regres uriaş în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, inclusiv faţă de primii ani de după 1990, când o serie de instituţii de forţă nu se reformaseră încă.”

„În fiecare zi, la biroul de la Senat primesc sesizări din partea unor cetăţeni care condamnă încălcări flagrante ale drepturilor şi libertăţilor. Când merg în teritoriu, vorbesc cu oameni care îmi împărtăşesc îngrijorările lor. Pe prima pagină a ziarelor şi la televiziuni, românii au văzut o avalanşă de cazuri care arată abuzurile comise de cei care lucrează în aşa-zisul câmp tactic.

În ultimul timp, au apărut noi şi noi dovezi legate de încercările de denaturare a procesului democratic de către statul paralel. Sunt multe semne de întrebare legate de încercarea de influenţare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2009, atunci când şefi ai instituţiilor de forţă stăteau la masă cu oameni politici. Avem şi certitudini legate de abuzuri ale statului paralel împotriva oamenilor politici, în încercarea de a influenţa momente electorale cheie. Un astfel de moment a fost în 2014, atunci când a existat un mandat de supraveghere pe numele mai multor politicieni, printre care m-am numărat„, scrie liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

Nu în ultimul rând, Tăriceanu ţine să precizeze că, într-un stat de drept, Parlamentul este unica autoritate legiuitoare însă în România, „avem declaraţii din partea celor care trebuie să aplice legea, prin care este pus sub semnul întrebării dreptul Parlamentului de a legifera.”

„Ştiu că cei care semnează pe ştatul de plată al statului paralel vor merge până în pânzele albe pentru a nega evidenţele. Vor spune că nu există statul paralel, că în România drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt respectate la virgulă şi că toate dezvăluirile din presă sunt excepţii ce trebuie ignorate. Este ceea ce face UM Digi 24, unde nu am auzit un cuvânt despre abuzurile la care sunt victime cetăţenii.

Adevărul nu poate fi însă negat la nesfârşit. Mai mult, sper că enunţând aceste adevăruri, în mod repetat, în spaţiul public voi contribui la demascarea manipulării la care sunt supuşi cei care aparţin unei minorităţi şi care aleg să iasă în stradă pentru a proteja, fără voie, sistemul paralel„, concluzionează Tăriceanu. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here