Un bărbat acuză că a fost bătut de doi polițiști locali

0
461

Un bărbat a reclamat Poliția Locală în instanță, după ce ar fi fost bătut de agenții de intervenție rapidă ai instituției.

Tânărul povestește că a fost pus la pământ și încătușat împreună cu nepotul său minor fără motiv. Acesta susține că a fost bătut atât în autospeciala Poliției Locale, cât și în incinta instituției, după care a fost lăsat să plece fără a primi vreo amendă sau măcar un proces verbal. Incidentul a avut loc pe 30 iulie 2016, pe Bulevardul Independenței din Ploiești, în timp ce ce plimba cu bicicleta.

După ce tânărul a ajuns acasă a apelat Serviciul de Urgență 112 și a solicitat o ambulanță pentru că avea dureri foarte mari. O dată cu ambulanța, la domiciliul tânărului a venit și un echipaj al Poliției Prahova din cadrul secției 4 Ploiești. Ulterior acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru investigații medicale. La spital au venit și polițiștii, lăsându-i tânărului un număr de telefon la care să-i apeleze după ce acesta își va scoate și un certificat medico-legal.

Medicii i-au recomandat tânărului să fie transportat la secția ORL a spitalului Boldescu, însă acesta a refuzat. A doua zi, având dureri și amețeli în continuare, a chemat din nou ambulanța și a fost transportat la Spitalul Boldescu, unde a fost internat.

În data de 02.08.2016, tânărul a fost externat și a fost vizitat din nou de agenții secției 4 care i-au solicitat să se prezinte la unitatea de poliție pentru a povesti ce s-a întâmplat.

Cetățeanul a luat legătura cu reporterii ziarului Incomod și a povestit cele întâmplate, punând la dispoziția redacției mai multe documente și imagini cu privire la incidentul neplăcut.

Întrucât tânărul spune că nu este o persoană recalcitrantă și că nu a avut niciodată probleme cu poliția, a ținut să demonstreze afirmația prezentând cazierul judiciar, iar pentru a se vedea cât de rău a fost bătut a arătat atât certificatul medico-legal, cât și trei imagini cu rănile suferite în urma incidentului.

Iată mai jos imaginile prezentate de cetățean și declarația acestuia:

Cazier

Certificat medico-legal

“Pe data de 30.07.2016, mă aflam pe Bulevardul lndependenței din Ploiești, plimbându-mă cu bicicleta.

La un moment dat,  întâmplător,  m-am  întâlnit cu nepotul meu și l-am luat cu mine pe bicicletă până în zona de la rondul doi. În acest timp, a apărut un polițist local, probabil ne văzuse de pe strada paralelă cu bulevardul,  str. Mihai Eminescu,  care ne-a oprit. M-au dat jos de pe bicicletă, m-au lovit doar pe mine, m-au pus cu fața la asfalt, ne-au încătușat pe amândoi (nepotul meu fiind minor), ne-au dus la duba de intervenții care era staționată pe strada Mihai Eminescu.

În acest timp, au luat și bicicleta mea, lăsând-o în partea din spate a dubei. În tot acest timp, nu m-au lăsat să vorbesc, eu nefiind violent, doar am întrebat cu ce am greșit de sunt bătut și încătușat alături de nepotul meu.

În timp ce eram transportați la sediul Poliției Locale Ploiești, aflat pe Bulevardul Independenței, în nenumărate rânduri m-au bătut cu pumnii, m-au înjurat spunându-mi să tac din gură că mă “omoară cu bătaia“.

În momentul când am ajuns la sediul Poliției Locale Ploiești, unul dintre agenții de Poliție Locală, care se afla cu mine în dubă, a strigat la colegii săi să închidă porțile.

Ajunși în curtea sediului, ne-au dus în spate, ne-au așezat pe două scaune, încătușați fiind cu mâinile la spate și au început să ne lovească cu pumnii și picioarele, inclusiv pe nepotul meu. Rețin că unul dintre cei doi polițiști locali era mascat iar celălalt, din câte îmi aduc aminte era mic de statură, chel și plinuț.

În timp ce eram bătut, aceștia mi-au rupt tricoul, mi-au spart ochelarii de soare și mi-au rupt încălțămintea.

După această serie de bătăi, au venit mai mulți polițiști locali care ne-au întrebat cum ne cheamă și unde locuim. Cel care m-a lovit în dubă, cel mic de statură, a întrebat a cui este bicicleta, i-am răspuns că este a mea după care mi-a înmânat-o. Peste aproximativ 30-45 de minute, cât am stat cu nepotul meu la sediul Poliției Locale, am fost lăsați să plecăm, fără să ni se ofere alte explicații sau să ni se înmâneze vreun proces verbal.

Ajuns acasă împreună cu nepotul meu, am sunat la 112 și am chemat Ambulanța, deoarece îmi era foarte rău de la loviturile primite, în special în zona capului, având dureri și amețeli.

La apelul meu de la 112, prin care am solicitat ajutorul Ambulanței, s-a prezentat și un echipaj de Poliție din cadrul secției nr. 4, care i-au luat declarații surorii mele, întrucât eu eram sub îngrijiri medicale în ambulanță.

Am fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, secția UPU, unde am primit îngrijiri medicale, radiografii, perfuzii etc.

Ulterior, același echipaj de poliție s-a prezentat la spital și m-au întrebat despre cele întâmplate, lăsându-mi un număr de telefon pentru a-i contacta după ce îmi scot certificat medico-legal.

După investigația de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, medicii au decis să fiu transportat cu ambulanța la secția ORL a Spitalului Boldescu, însă pe moment am refuzat acest lucru fiind foarte târziu, în jur de ora 3:00 dimineața.

În acea noapte, m-am întors acasă de la spital, însă a doua zi, în jurul prânzului, am sunat din nou la 112, fiindu-mi foarte rău, având din nou dureri mari de cap, amețeli și stări de vomă. Echipajul medical venit la mine acasă, a văzut că mă simt foarte rău și mi-au recomandat internarea la secția ORL.

În data de 31.07.2016 m-am internat la Spitalul Boldescu – Secția ORL, așa cum am fost sfătuit de medici.

Pe data de 02.08.2016, am fost externat din spital, unde am fost supus unui tratament de recuperare.

În ziua când am fost externat, am fost vizitat de un echipaj al Poliției din cadrul Secției nr. 4 Ploiești. Polițiștii m-au sfătuit să vin la sediul lor pentru a da declarații cu privire la incident”, a povestit tânărul pentru ziarul Incomod.

Reporterii ziarului Incomod au solicitat puncte de vedere atât Poliției Locale, cât și Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, pe care le vom publica în măsura în care vor fi emise. (www.ziarulincomod.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here