Majoritatea PSD-ALDE se bazează pe toate voturile parlamentarilor săi la votul de învestitură al Cabinetului Dăncilă

0
674

Majoritatea PSD-ALDE se bazează pe toate voturile parlamentarilor săi la votul de învestitură al Cabinetului Dăncilă, a declarat duminică, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Totodată, Tăriceanu s-a declarat dispus oricând să discute cu UDMR, formaţiune al cărei lider a ironizat gros programul de guvernare.

„Ne bazăm pe toate voturile majorităţii”, a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres, după şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD şi ALDE.

Întrebat despre declaraţiile preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, potrivit căruia noul program de guvernare ar arăta „de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri”, Tăriceanu a răspuns:

„Şi mie îmi place din când în când să folosesc expresii un pic mai tari aşa pentru că presa este mai încântată şi le redă cu virgulă. Eu personal nu am avut o discuţie cu ei. Nu ştiu cum vor vota. Înţeleg că mâine dimineaţă, luni, vor avea o reuniune la nivelul grupurilor parlamentare în care vor decide”, a declarat liderul ALDE.

Cât despre o eventuală acceptare a unor proiecte UDMR, în schimbul susţinerii Guvernului Dăncilă – subiect care se ridică având în vedere că astfel de precedente au existat din belşug – Tăriceanu a precizat că „o astfel de discuţie nu se poate face de la un minut la altul”.

„Deci eu sunt dispus oricând la dialog şi colegii din UDMR ştiu acest lucru, dacă vor avea anumite propuneri de făcut sunt oricând dispus să discutăm”, a concluzionat liderul ALDE.

Reamintim că, atât la votul pentru dărâmarea lui Sorin Grindeanu cât şi la cel pe legile Justiţie, în presă s-a scris despre trocuri între coaliţia la guvernare şi UDMR, respectiv voturile acestora contra sprijinirii unor proiecte, precum cel privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne sau cel vizând liceul catolic din Târgu Mureş.(Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here