Scandal imens la Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar ” din Campina

0
12289

In urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova privind modalitățile inumane în care angajați M.A.I. au tratat candidații înscriși la concursul pentru admiterea în această instituție de învățământ si gravele suspiciuni privind corectitudinea derularii concursului pe adresa redactiei au sosit mai multe sesizari care confirma in totalitate cele publicate.

Avand in vedere gravele suspiciuni, Incisiv de Prahova a solicitat oficial Ministrului M.A.I sa demareze cercetari si sa ia masurile legale care se impun (cu acordul celor care ne-au scris vom pune la dispozitia Corpului de Control al Ministrului M.A.I toate probele pe care le detinem, inclusiv datele de contact ale persoanelor care ne-au sesizat).

Iata alte sesizari primite pe adresa redactiei noastre:

“Ma numesc B.M,cu domiciliul in ___, judetul __, candidata la examenul de sustinere a probelor sportive pentru admiterea in Scoala de politie ,,Vasile Lascar” Campina sesiunea ianuarie 2018.

Si eu am cerut verificarea CD-ului inregistrat cu probele sportive la centrul din orasul Băicoi , in data de 13.01.2018, intrucat consider ca nu am avut parte de o evaluare corecta.

Va aduc la cunostinta urmatoarele nereguli privind modul in care s-au desfasurat sustinerea probelor sportive:

– Domnii profesori evaluatori nu au avut un comportament adecvat pe parcursul desfasurarii probelor sportive  si nu au respectat regulamentul;

– Au fost persoane care au parcurs peste banca de gimnastica fara elementul respectiv gantere, domnii evaluatori respectivi care trebuiau sa puna elementul la locul potrivit purtau discutii intre ei dar si cu alti candidati pe margine iar cei care sustineau proba trebuia sa le atraga atentia;

– Domnii profesori evaluatori nu au atras atentia si nu au penalizat “anumite” concurente care au promovat examenul  faptul ca acestea aruncau cu jaloanele de la obstacolul 11 in loc sa le puna asa cum prevede regulamentul;

– Domnii profesori evaluatori au dat startul unei candidate in timp ce o fata era deja pe traseu, aceasta nu a putut sa isi continue proba pentru ca cealalta nu terminase si nu ii adusese jalonul ca sa isi continue proba;

– Nimeni pe parcursul probei nu le-a atras atentia ca nu au atitudinea adecvata si ca nu isi indeplinesc sarcinile, eu stiu ca aceste camere sunt supravegheate dintr-o alta incapere de un profesor evaluator care trebuia sa urmareasca daca sunt respectate conditiile desfasurari probei;

– Podeaua a fost extrem de alunecoasa, cum sa scoti 2’25”, cand am stat in picioare 5 ore in conditii jalnice. Mentionez faptul ca am fost descalificata la obstacolul nr 6 din motivul ca nu am sarit bine peste obstacol, regulamentul prevede ca acest lucru sa fii  penalizat 3″, nu desclificat. Au fost persoane care au cazut dupa acest obstacol si nu au executat corect saritura si le-a fost permis sa isi continue proba;

In concluzie, consider ca nu am avut parte de o evaluare corecta intrucat regulamentul prevede depasirea obstacolului nerespectand parametrii cu o penalizare nu descalificare.

Vi se pare normal acest lucru?

Insist sa se desigileze cd-ul de la Baicoi, jud Prahova (de ce la Plopeni, Blejoi, Breaza…etc i-au lasat sa sara capra asa cum au putut si pe burta?  Acolo nu au fost examene nationale pentru intarea in Minister?  Cum este posibil asa ceva, isi bat joc de noi!?

Domnii profesori evaluatori fac cum ii taie capul, nu au si ei un regulament de respectat doar sunt examene nationale pentru MAI ,  nu pentru a intra vanzatori in piata, mai precizeaza B.M.

  1. “Buna ziua!

In urma sesizarii pe care a facut-o colega mea de concurs, m-am decis sa fac publice anumite nereguli.

Am fost programata pentru sustinerea probei sportive in data de 15.01.2018, in localitatea Comarnic, la ora 8:00. Prezenta la sala de sport era obligatorie cu jumatate de ora inainte. Desi pe lista detasamentului din care faceam parte ma aflam printre primele 50 de concurente, am sustinut proba sportiva in jur de ora 14:30, ceea ce consider a fi o dezorganizare totala.

Cum a sustinut si dumneaei, timpul pe care l-a scos fiecare concurent nu era spus cu voce tare. Am observat atat eu, cat si unele colege din detasamentul meu, faptul ca unii examinatori treceau cu vederea peste greselile pe care le faceau anumite concurente. Pe langa alte greseli, nu s-a tinut cont de saritura la capra. Cele care nu executau corect saritura, atingand cu fundul capra la coborare, nu erau penalizate cu cele 3 secunde, fiind puse pe picior de egalitate cu putinele concurente care executau acest exercitiu corect. Restul concurentelor le-a fost permisa escaladarea acestui obstacol, in cazul in care nu reuseau sa-l efectueze conform regulamentului, doar cu conditia de a nu-si desprinde mainile de pe capra”, precizeaza V.M.

  • “Buna seara!

Ma numesc B. S. D., candidata la examenul de evaluare a probei sportive din cadrul Scolii de Politie ” Vasile Lascar” Campina. Va sesizez pentru a arata neregulile ce au avut loc pe parcursul desfasurarii probei:
1. Domnii profesori evaluatori nu au avut un comportament adecvat si nu au respectat intocmai regulamentul. Au existat concurenti care au parcurs obstacolul nr 4 fara gantere, deoarece cei ce supravegheau au uitat sa le mute inapoi dupa ce candidata anterioara parcursese traseul.
2. Domnii profesori evaluatori nu au fost atenti, au dat startul unei alte candidate pe traseu in timp ce o alta era deja pe traseu si nu a putut sa isi continue deplasarea din cauza faptului ca astepta sa i se aduca jaloanele.
3. Domnii profesori evaluatori nu au atentionat candidatele atunci cand acestea aruncau cu jaloanele de la obstacolul nr 11 si nu le puneau asa cum era precizat in regulament.
Mentionez ca am fost declarata „NEPROMOVAT” datorita faptului ca nu am sarit bine capra. In regulament precizeaza ca in aceasta situatie sa fii penalizat 3”, nu ca in aceasta situatie, descalificata. Au fost persoane care au cazut in cap sau au trecut necorespunzator capra si au fost lasate sa continue. De asemenea, la alte sali, Breaza, Plopeni etc au fost lasate sa continue indiferent de cum au sarit capra, cu o penalizare de 3 secunde. Nu este corect ceea ce s-a intamplat, evaluatorii nu erau atenti, trebuia ca fetele de pe margine sa le atraga atentia ca in cazul fetei cu ganterele. Va multumesc pentru atentie”!

Față de cele prezentate, Incisiv de Prahova a sesizat (prin adresa nr 102/18.01.2018-atasata), MINISTERUL AFACERILOR INTERNE si INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI ROMÂNE cu urmatoarele solicitari:

  1. Să suspendați etapele concursului de admitere de la Școala Câmpina și să cercetați aspectele sesizate de candidați prin Incisiv de Prahova (extinderea verificărilor). Pentru transparență respectiv pentru evitarea oricărei suspiciuni cu privire la comisia de verificare si la aspetele sesizate (sesizările candidaților au fost adresate Incisiv de Prahova) și pentru obiectivitatea verificărilor, vă solicităm ca din echipa MAI care va verifica aspectele sesizate să facă parte și un reprezentant al Incisiv de Prahova ;
  2. În cazul în care se confirmă aspectele sesizate de candidați, să anulați concursul de admitere și să organizați un nou concurs, cu noi probe, respectiv emiterea unui nou regulament de concurs. Etapele concursului să poată fi vizionate public (post Tv local, Tv cu circuit închis la care să aiba acces oricine este interesat);
  3. Să îi cercetați pe membrii comisiilor și, în funcție de abaterile acestora, sa ii sancționați disciplinar;
  4. În cazul în care membrii comisiilor îndeplinesc condițiile de încălcare a Legii Penale (precum: trafic de influență si/sau luare și dare de mită etc.) cu respect vă solicităm să sesizați unitatea de Parchet competentă în vederea continuării cercetărilor. (incisivdeprahova.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here