NU e o gluma! Examenul auto la Ploiesti: dai sala de Craciun, iar proba practica, la Pastele din 2018!

0
1538

Cel puțin patru luni. Aceasta este perioada de așteptare a unui candidat care vrea să obțină permisul auto, între susținerea probei teoretice și a celei practice ! Situația este cunoscută și la nivelul Instituției Prefectului – care are în subordine Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova – , care instituție recunoaște, într-un comunicat de presă, că această situație se înregistra la începutul acestui an. 


“Cum să mulțumești un județ ca Prahova (în ceea ce privește reducerea timpului de așteptare între cele două probe – n.n.), când serviciul nostru funcționează cu număr limitat de examinatori ? Cum să ne împărțim astfel încât să facem față atât examinărilor, cât și reexaminărilor, în contextul în care promovabilitatea este în continuă scădere, iar candidații respinși , cum este și firesc de altfel, se reprogramează pentru un nou examen?”, se întreabă chiar și Ana – Roxana Rămneanțu, șefa serviciului sus amintit.

Răspunsul este la forul diriguitor – Instituția Prefectului – care, într-un comunicat de presă, dă asigurări că “acordă o atenție deosebită acoperirii posturilor vacante”.

În ce constă atenția Prefecturii vizavi de nemulțumirile – ca să nu zicem nervii candidaților – aflaţi în ingrata situație de a da ”sala” în preajma Crăciunului din 2017, iar “traseul” – la Paștele din 2018 ?

“Au fost depuse diligențe pentru obținerea atestatului de examinator pentru alți trei lucrători , capacitatea de examinare urmând a fi suplimentată cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie – mai 2018”, spun reprezentanții Instituției Prefectului. Asta presupune, pe înțelesul celor care nu au sau nu vor să-și ia permis, că examinatorii nou-angajați vor putea «absorbi» circa 1.800 de candidați aflați, acum, în stand by.
Este drept, aceeași Instituție a Prefectului recunoaște și faptul că «în anul 2017, în cadrul Serviciului Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor Prahova, au fost șase posturi vacante și patru posturi suspendate (concediu îngrijire copil ori incapacitate temporară de muncă), instituția amintită (în subordonarea căreia se află
SPCRPCIV – n.n.)» acordând o atenție deosebită acoperirii posturilor vacante”.
Iar “atenția deosebită acordată acestui fenomen” a fost aceea că, în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, au fost ocupate patru posturi prin concurs sau prin mutare de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și, în consecință, a fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen a municipiului Ploiești. Care a fost rezultatul măririi numărului de examinatori cu unul? A fost mărită capacitatea de examinarea cu încă 70 de candidați la obținerea permisului auto.
Dar mărirea capacității cu încă 70 de candidați examinați nu schimbă prea mult situația în sine, cât timp, cum aminteam mai sus, la începutul lunii ianuarie, perioada de așteptare între susținerea celor două probe era de cel puțin patru luni !
Cum poate fi redus timpul de așteptare dintre susținerea probei teoretice și a celei practice ? Prin depunerea de diligențe şi ocuparea locurilor de examinator.
Iar dacă există vreo consolare în faptul că dai proba teoretică în luna ianuarie și apoi pe cea practică prin mai, aceea este că și-n București, și în alte județe din țară, situația este aproximativ aceeași.
În rest, Instituția Prefectului mai liniștește pe toată lumea – candidați sau viitori examinatori – precizând: “Întrucât sistemul informatic de programare a candidaților este astfel creat încât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/reprogramarea candidaților conform Ordinului nr. 268/2011 al MAI, în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării. (…) Vă asigurăm și pe această cale de faptul că Instituția Prefectului Județului Prahova este preocupată în permanență de îmbunătățirea serviciilor prestate către cetățenii prahoveni”.     ( http://ph-online.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here