Se solicită retragerea gradelor de chestor și destituirea apărătorilor infractorilor (falși polițiști): Despescu Bogdan (șef IGPR) și Voicu Marius (adjunct șef IGPR)

0
2883

Este inadmisibil ca într-o instituție de forță a unui stat ce se vrea a fi de drept persoanele certate cu Legea (care ascund gravele abateri de la lege) să îmbrace și uniforma de polițist întinând nepermis imaginea acestei instituții și a profesioniștilor din M.A.I., oameni care respectă această uniformă și această profesie onorabilă dealtfel.

În spațiul public observăm că acest chestor, Despescu Bogdan, a înaintat un raport către Premierul României zicând el că doar Voicu Marius (adjunct al șefului IGPR și ex-șofer al ministrului-plagiator Tobă) https://www.dcnews.ro/despescu-raport-catre-tudose-decizii-bomba-in-document_574805.html ar fi vinovat…

Adică, dumneata, dom’șef Despescu, ești de marionetă în vârful Poliției? Dumneata nu iei decizii conform art. 10[1] din Legea nr.218/2002 emițând dispoziții obligatorii? Unde zice că alt șef din poliție emite dispoziții în executarea Legii, dom’șef? Păi tu, ditamai șeful Poliției pui rezoluțiii cu „rog măsuri”? Ce rezoluție e asta, tovarășe, că în niciuncaz nu e de șef și, cu atât mai mult, de polițist – organ de C/UP? Nu ești mai prejos de Voicu, stimabile, din contră:   ne-ai demonstrat că „nu ai vână” de șef, tu doar semnând „ca primarul” ce îți dictează subordonații tăi (cu precădere „căpușele din structurile suport”).

Voicu și Despescu, zilele acestea („ale pedofilului”) ați reușit să demonstrați opiniei publice în aceste zile că sunteți la fel ca infractorii pe care polițiștii adevărați stau pe străzi să-i prindă (fără casă, familie, hrană, apă etc.)! Ați reușit să demonstrați opiniei publice că luptați și reușiți să  ascundeți infractorii sub haina de poliție! Ați reușit să demonstrați că sunteți inamicii numărul 1 al polițiștilor din stradă (art.26 al Legii nr.218/2002, CPP și Legea nr.364/2004), ai cetățenilor și ai țării!

De aceea, Redacția Incisiv de Prahova, solicită public: ministrului Afacerilor interne, Premierului și Președintelui țării, în exclusivitate, destituirea„polițiștilor”: Despescu Bogdan (șef IGPR) și a lui Voicu Marius (adjunct șef IGPR), fără drept la pensia de polițist (ar fi chiar o rușine națională ca asemenea indivizi precum Despescu și Voicu să mai primească lunar bani de la statul Român, cu titlu de pensie pentru că… au ascuns infractori sub uniforma de poliție)! (www.incisivdeprahova.ro ).

Catre,

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

PRIMUL MINISTRU AL GUVERNULUI ROMÂNIEI

CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

Ziarul Incisiv de Prahova, cu respect vă solicită să retrageți gradele de chestor de poliție și să îi destituiți (fără drept la pensia de polițist) pe chestorii de poliție din M.A.I. : Despescu Bogdan (șef I.G.P.R.) și Voicu Mihai-Marius (adjunct-șef I.G.P.R.).

În motivarea cererii noastre, vă rugăm să observați că, în opinia noastră, cei doi șefi polițiști au avut cunoștință de cazul polițistului Iulian Aurelian Constantin ce a fost condamnat definitiv pentru fapte penale de o instanță de judecată http://evz.ro/politist-condamnat-ascuns-turnat.html.

Menționăm că, potrivit Deciziei Curții de Apel București – Secția penală nr.1171 din 18 septembrie 2015 polițistul Iulian Aurelian Constantin a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, prin contopirea mai multor pedepse și prin acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Astfel, agentul de poliție Iulian Constantin este condamnat pentru infracțiunile de fals în declarații, complicitate la tentativă de înșelăciune și instigare la fals intelectual.

În opinia noastră, este de domeniul evidenței că atât Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliției Române și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București aveau cunoștință despre această situație însă,  abia după 2 ani de la pronunțarea definitivă a instanței penale chestorul Voicu Marius a emis dispoziția de destituire a polițistului înregistrată sub nr. 8176/20 septembrie 2017 ceea ce, în opinia noastră este o gravă abatere de la Lege (o vădită mușamalizare/ascundere în instituția de forță M.A.I., sub uniforma de polițist, a unui infractor care și-a recunoscut faptele). Concret, chestorul Despescu Bogdan (https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/echipa-manageriala/bogdan-despescu-inspector-general-al-politiei-romane), a fost numit în funcția de șef IGPR la data de 10 decembrie 2015) iar chestorul Voicu Marius (https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/echipa-manageriala/voicu-mihai-marius-adjunct-al-inspectorului-general-i-al-politiei-romane) în perioada mai 2013-ianuarie 2015 a fost adjunct șef D.G.P.M.B. ulterior, în perioada ianuarie 2015 – septembrie 2017 șef D.G.P.M.B.).

Vă învederăm, cu respect, că începând cu data de 21 septembrie 2017  chestorul Voicu Marius a fost promovat din funcția de director general al DGPMB în funcția de adjunct al șefului IGPR (pentru ce fapte deosebite a fost acesta promovat: ascunderea infractorilor și condamnaților în uniforma de poliție?) – https://veghepatriei.wordpress.com/2017/08/15/el-este-gunoiul-voicu-seful-politiei-capitalei-si-finul-infractorul-plagiator-si-mason-petre-toba-prieten-cu-clanul-sportivilor-gunoaiele-acestea-apara-legea-jegul-acesta-infect-trimite-oameni-in/.

Așadar, cei doi chestori polițiști au devenit cunoscuți în spațiul public ca protectori ai infractorilor și „călăi” ai polițiștilor onești (Aurel Munteanu IPJ Bacău destituit pentru că „s-a pus” cu mafia locală, Alexandru Firicel – lider sindical „Diamantul și avertizor public” – destituit și acesta fiindcă evidenția gravele derapaje de la Lege și „mafia cu epoleți” din M.A.I. și Poliție http://stiri.tvr.ro/un-politist-incomod–la-un-pas-de-concediere_72475.html#view etc.)

Față de cele prezentate, considerăm că cei doi chestori de poliție aveau cunoștință de condamnarea numitului Iulian Aurelian Constantin însă, cu toate acestea, cei doi l-au meținut ascuns sub uniforma de poliție în D.G.P.M.B. „pătând” Poliția Română, încă odată (a se vedea și cazul pedofilului de la B.P.R.).

În ceea ce privește motivul pentru care adresăm prezenta Președintelui României, vă rugăm să observați că, potrivit art.15 lit.a)[1] și 69 alin.(1)[2] din Legea nr. 360/2002 este singura persoană abilitată să avanseze/destituie chestori de poliție.

 În ceea ce privește motivul pentru care adresăm prezenta Primului Ministru al României, vă rugăm să observați că, potrivit art. 8 alin.(1)[3] din legea nr. 218/2002, numirea în funcție a șefului IGPR (în speță, chestorul Despescu Bogdan) se face exclusiv de către Premierul României.

În ceea ce privește motivul pentru care adresăm prezenta Corpului de Control al Primului Ministru, apreciem că este oportună demararea de verificări amănunțite în M.A.I. și Poliție pe toate liniile dat fiind gravele derapaje de la lege pe care Incisiv de Prahova (și nu numai) le-a prezentat opiniei publice: încălcarea regimului incompatibilităților și al conflictului de interese, dotarea precară a personalului operativ, lipsa resursei umane din stradă și din frontieră pentru misiunile specifice Poliției, încălcarea Legii nr.52/2003 privind transparența decizională (inclusiv modificarea/completarea și abrogarea Legii prin norme infralegale: ordine/instrcțiuni/dispoziii interne/adrese), încălcarea Legii salarizării (polițiștilor le este calculat salariul funcției de bază la nivelul anului 2009 nicidecum la nivelul anului 2018) etc.

 

În temeiul art.51 alin.(4)[4] Constituție, va rugam a ne comunica raspunsul dvs. cu privire la retragerea gradelor de chestor de poliție și destituirea celor doi „polițiști”: Despescu Bogdan și Voicu Marius, in regim de urgenta, in format electronic la adresa de e-mail incisivprahova@gmail.com.

Ziarul „Incisiv de Prahova”

 

[1] Articolul 10În aplicarea legii inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române emite dispoziţii obligatorii pentru personalul din subordine, la elaborarea cărora consultă Corpul Naţional al Poliţiştilor şi Consiliul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here