Premierul Tudose s-a întâlnit, duminică, cu membrii PSD care îl susţin în disputa cu liderul social-democrat

0
302

Premierul Tudose s-a întâlnit, duminică, în ajunul şedinţei CExN, în care ar trebui să se tranşeze tensiunile dintre el şi Dragnea, cu membrii PSD care îl susţin în disputa cu liderul social-democrat, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Potrivit surselor, Tudose a discutat cu aliaţii săi despre propunerea privind restructurarea Guvernului şi despre demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, considerată o fidelă a lui Liviu Dragnea.

Unul dintre susţinătorii lui Tudose este ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care a transmis, sâmbătă, că în şedinţa CEx ar trebui să se discute despre cum ar putea actuala guvernare să peformeze. Un alt susţinător ar fi fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, care a precizat ieri că o nouă schimbare de Guvern ar fi sinucidere politică pentru PSD.

„Sunt îngrijorat cu privire la evoluţiile interne din partid şi cred că ne aflăm într-un moment de răscruce. Performanţele economice înregistrate în anul 2017, creşterile de salarii şi pensii şi alte lucruri bune ale guvernării au fost, în bună parte, anulate de conflictul intern. Consiliile judeţene, primării, oamenii din judeţe au nevoie de un guvern care să le sprijine proiectele. #România are nevoie de stabilitate pentru a continua să se dezvolte. Oamenii aşteaptă de la noi rezultate, locuri de muncă mai bine plătite, autostrăzi, şcoli, spitale etc. Nu cred că putem să o luăm mereu de la capăt din 6 în 6 luni. Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moţiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna preşedintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) şi la un vot în Parlament, ambele situaţii creatoare de incertitudini”, scria sâmbătă Ţuţuianu, pe Facebook. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here