Parteneriat intre CJ Prahova si Primaria Ploiesti pentru tratamentul bolnavilor de cancer cu tumori profunde

0
385

Consiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești vor colabora pentru realizarea unei clădiri în care să funcționeze un accelerator de particule (aparat de radioterapie destinat tumorilor maligne profunde), potrivit declarațiilor președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Astfel, cele două autorități publice vor încheia în scurt timp – după aprobarea în Consiliul Județean, respectiv în Consiliul Local Ploiești – un parteneriat prin care să finanțeze crearea spațiului care să adăpostească aparatura performantă care poate salva vieți.

Surse din cadrul Spitalului Municipal Ploiești – unde funcționează singura secție de oncologie din județul Prahova, dar căreia i se adresează și bolnavi de cancer din județe limitrofe, precum Buzăul și Dâmbovița – au precizat pentru ziarul Prahova că aparatura medicală de ultimă generație va putea fi achiziționată cu ajutorul financiar al Băncii Mondiale, însă cu o condiție: clădirea în care va funcționa secția de radioterapie pentru tumori profunde să fie construită de autoritățile locale.

Astfel, până în luna mai a acestui an, autoritățile locale (CJ și Primăria Ploiești) vor fi obligate să aibă semnat contractul pentru construirea clădirii în care să fie instalată aparatura a cărei valoare este de circa șase milioane de euro.
Pentru că este vorba despre aparatură de înaltă performanță, care țintește exact celulele canceroase care formează tumorile maligne, nu va fi nevoie de construirea unui buncăr subteran, ci a unui imobil de suprafață, dar care trebuie să respecte anumite condiții pentru funcționarea în siguranță a acceleratorului de particule.

Clădirea ar urma să fie ridicată în curtea Spitalului Municipal Ploiești, pe un teren aflat vizavi de unul dintre pavilioanele în care funcționează Secția de Oncologie a unității medicale.( http://ph-online.ro ).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here